22
Mayıs
2024
Çarşamba
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Testereli vahşette travesti avı

İzmir'in Konak ilçesindeki İZSU'ya ait atık pompa istasyonunda bir gün arayla testereyle dizlerinden kesilmiş iki bacak ve vücudundan ayrılmış başın bulunmasının ardından ortaya çıkan vahşette, polis ilk adımı attı. Adli Tıp Kurumu'nda elde edilen ilk bilgiler ışığında polisin sürdürdüğü soruşturmada, yaklaşık 20 gündür kayıp olan ‘Binnur’ takma adlı travesti M.'nin arandığı belirtildi. Terminal yakınlarında geceleri müşteri bulmak için yola çıkan M.'nin, arkadaşları arasında 10 bin YTL paranın kaybolmasından sorumlu tutulduğu da polislerce tespit edildi.

İZSU atık pompa istasyonunda iki hafta önce birer gün arayla iki kesik bacak bulundu. Bacakların sırrı çözülmeye çalışılırken, aynı yerde bu kez vücudundan ayrılmış baş bulundu. Adli Tıp Kurumu'nda incenelenen cesedin testereyle parçalandığı belirlendi. Etlerin çürümesi nedeniyle yapılan ilk testlerde cesedin cinsiyeti belirlenemeyince, kemik örneklerine DNA testi yapıldı. Adli Tıp uzmanlarının elde ettiği bilgiler doğrultusunda erkek olduğunu tahmin ettikleri cesetle ilgili araştırmada polis de önemli ipuçları elde etti.

GÖZLERİ DELİL OLDU

Bacakların bulunmasının ardından, bacak yapısı ve kılsız olması nedeniyle kadın olduğu tahmin edilen, ancak cesedin başının da bulunmasıyla polisin cinsiyet tahminleri de değişti. Önemli bir bölümü çürümüş olan kafadaki saçlardan kurbanın sarı saçlı ve açık renkli gözlere sahip olduğu belirlendi.

Elde edilen bilgiler ışığında kayıp kişiler üzerinde yapılan araştırmada bir sonuç elde edilemedi. Ancak polis ekiplerinin soruşturması sırasında atık pompa istasyonuna yakın olan Hatay semtinde oturan sarı saçlı ve mavi gözlü Binnur takma adlı travesti M.'nin 20 gündür kayıp olduğu anlaşıldı.

Araştırmalarını bu yöne kaydıran polis ekipleri, İzmir şehirlerarası otobüs terminaliyle 5'inci Sanayi Sitesi arasındaki bölümde geceleri müşteri bulmak amacıyla yola çıkan travesti M.'yi aramalarına rağmen izini bulamadı. M.'nin arkadaş çevresinden bazı kişilerin de bu süre içerisinde başka illere giderek oralarda çalışmaya başladıkları tespit edildi. 

Arkadaşları arasında 10 bin YTL paranın kaybolmasından sorumlu tutulan Travesti M.'nin, bu nedenle vahşice öldürüldüğü ihtimali üzerinde duran polisin araştırmalarının ise devam ettiği bildirildi. Polis yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 14:50:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?