15
Mayıs
2024
Çarşamba
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

'Tırpan 1' operasyonu zanlıları adliye'de

Manisa'da, şirketlere komisyon karşılığında naylon fatura kesen 2'si bayan 16 kişi, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

İzmir'in konak ilçesi Hatay semtinde bir vatandaş polisi arayarak, bir evde naylon fatura ve sahte belge hazırlandığını ihbar etti. Evi takibe alan ekipler, çete liderinin 5 ayrı suçtan sabıkası bulunan A.O.A olduğunu tespit etti. Asayiş ekipleri derinleştirdiği araştırma sonucu, 20 ev ve iş yerine baskın yaptı. Baskında çete lideri A.O.A (48), sevgilisi A.E (50) ile 16 kişi yakalandı. İfadesi alınan 16 kişi, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, naylon fatura hazırlamak ve piyasaya sürmek" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Şahısların büro olarak kullandığı evde yapılan aramada, emniyete ait 6 adet soğuk damga, iki silah, sahte nüfus cüzdanları, ehliyet, değişik şirketler adına düzenlenmiş faturalar, bilgisayarlar ve sahte evrak yapımında kullanılan bilgi ele geçirildi. Çok sayıda naylon faturayı araştıran emniyet ekipleri, şahısların Manisa'da 59 şirkete 10 trilyon liraya yakın naylon fatura kestiğini tespit etti. Şahısların faturaları yüzde üç komisyon alarak verdiği ortaya çıktı. Ayrıca, gözaltına alınan 16 şahısın evlerinde yapılan araştırmalar sonucu zanlı M.E'nin bilgisayarında çok sayıda çocuk pornosu bulunduğu tespit edildi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2007 Cuma 11:34:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?