23
Mayıs
2024
Perşembe
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

'Uyuyor musunuz ? Vezneyi soyduk'

İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün arkasında bulunan ve tadilatta olduğu için Konak SSK Blokları’na taşınan Konak PTT Şubesi soyuldu. Ana vezneye giren kimliği belirsiz hırsızlar 20 bin YTL’yi alarak kaçtı. Olay, hırsızların PTT şubesini arayarak haber vermesi sonucu anlaşıldı.

PTT Konak Şubesi Havale Servisi’nin akşam saatlerinde telefonu çaldı. Telefonu açan bir bayan memura kısık bir sesle konuşan kişi, ’Siz daha uyuyun uyuyun ana vezneyi 3 kişi ile soyduk’ dedi.

Veznedar Mehmet Avcı ve diğer görevliler telefonun şokuyla karşı bloktaki ana vezneye gittiklerinde, kapının anahtar uydurmak suretiyle açıldığını ve 20 bin YTL’nin alındığını gördü.

Hırsızlık olayı sonrası hemen polise ve PTT Başmüdürlüğü’ne bilgi verildi. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, parmak izi ve delil toplama çalışması yaptı. Hırsızlık Bürosu dedektifleri, yaptıkları inceleme sonrası veznenin bulunduğu katta birçok avukat ve berber salonunun bulunduğu, ancak olayı kimsenin görmediğini, en ufak bir kapı zorlanması ya da şüpheli bir kimsenin katta dolaştığının görülmediğini tespit etti.

Veznedar Mehmet Avcı ve büro elamanı Şafak Eren’in ifadesine başvuran polisler, soygunda çalınan paraların kasanın alt bölümünde olduğu ve kasanın üzerinde de anahtarın bulunduğunu belirledi. Ana veznede çalışan veznedar Mehmet Avcı ve büro elemanı Şafak Eren’in de parmak izleri alındı.

Hırsızlık ihbarı sonrası olay yerine gelen PTT Başmüdür Yardımcısı Aydın Gündüzok, "Hırsızlık olayı, havale servisine yapılan telefon ihbarı ile ortaya çıktı. Biz de kendi kurumumuz içinde idari soruşturma başlattık. Mutlaka hırsızları polis yakalayacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2005 Cumartesi 23:13:39
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 11:45:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?