16
Mayıs
2024
Perşembe
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Vatandaşlardan pankartlı protesto

İzmir'in Konak ilçesi Alsancak semtinde, parke taşı döşemek için kazılan yolun yapımının yaklaşık 2 ay boyunca tamamlanmamasına tepkili gösteren sokak sakinleri, yol üzerindeki kum birikintisine ilginç bir pankart koyup, Konak Belediyesi'ni protesto etti. 

Edinilen bilgiye göre Konak Belediyesi tarafından parke taşı döşemek için kazılan Alsancak 1462 sokaktaki çalışmaların 2 aydır bitmemesi, vatandaşları kızdırdı. Konak Belediyesi yetkililerine defalarca konuyu iletmelerine rağmen, bir türlü yoldaki parke taşlarının döşenmediğini ve yolun kazılı halde bırakılarak yaya ve araç trafiğine kapalı halde tutulmasına bir anlam veremediklerini söyleyen vatandaşlar, son çare olarak bu yönteme başvurdu. 

Parke taşı döşemek için kullanılan kumların üzerine "Ömür biter, bu yol bitmez" yazılı bir pankart asan sokak sakinleri, Konak Belediyesi yetkililerini protesto etti. Yetkilileri bu yolun tamamlanması için defalarca uyardıklarını söyleyen vatandaşlar, "2 aydır bu yol aynı şekilde duruyor. Ekipler gelip yolu kazdıktan sonra parke taşlarını ve kumları bu sokağa yıkıp gitti. Bunca zaman geçti ama hiçbir ilerleme yok. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne çıkan bir sokakta, ayrıca kentin göbeğinde böyle bir manzara İzmir'e yakışıyor mu? Bundan tek faydalanan sokaktaki lokanta ve restoran sahipleri. Çünkü bu yol bu halde kaldıkça onlar da sokağa masa ve sandalye atarak bu durumdan istifade etmeye çalışıyor. İsteğimiz hem yolun bir an önce tamamlanarak araç ve yaya trafiğine açılması, hem de bu hoş olmayan görüntünün bir an önce son bulmasıdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 10:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?