30
Mayıs
2024
Perşembe
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Yayalara kırmızı ışık cezası

3-11 Mayıs tarihleri arasında kutlanan trafik haftası etkinlikleri devam ediyor.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği konferans salonunda düzenlenen eğitim seminerlerinde İzmir'deki minibüs şoförlerine güvenli sürüş teknikleri hakkında bilgiler verildi.

Şehir içerisinde sürekli trafikte bulunan minibüs şoförlerinin eğitilmesi konulu seminere katılan Komiser Mustafa Sarı "Trafikte sürekli bulunan şoförlerin diğer sürücülere göre daha dikkatli olmaları gerekir. Siz minibüs şoförleri, sürücü değilsiniz ve sorumluluklarınız daha fazla bu nedenle her zaman bilinçli olmalısınız" dedi. Daha sonra şoförlerin dilek ve şikayetlerini dinleyen Mustafa Sarı onlara çözüm öneri sunarak sorularını yanıtladı. Seminer sonrasında şoförlere Psikolog Mahmut Halıcı tarafından "stres, öfke ve bunları yenebilme sanatı" hakkında bilgiler verildi.

Etkinlikler kapsamında karşıdan karşıya geçiş kuralları hakkında Alsancak Kıbrıs Şehitleri caddesinde yayalara yönelik uygulama ve denetleme yapıldı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü 1.Bölge Amirliği ekiplerince yapılan denetlemede bir çok bilinçsiz ve dikkatsiz yaya kırmızı ışıkta geçtiği ve trafik kurallarını ihlal ettiği için ceza aldı. 1.Bölge Amiri Komiser Mesut Yılmaz " Yayalara yönelik eğitimleri özellikle ilköğretim okullarında yıl boyunca veriyoruz. Asıl görev yayalara düşmektedir. Yayalar karşıdan karşıya geçişlerde dikkatli ve bilinçli olmalıdırlar"dedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 14:24:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?