1
Haziran
2024
Cumartesi
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Yaz spor okulları açıldı

Konak Belediyesi çocuk ve gençleri sokaktan ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için Konak Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de desteğiyle yaz spor okullarını açtı. Gençlerin büyük bir ilgi gösterdiği yaz spor okullarının ilk dersine katılan Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ potaya basket attı.

Gençler yaz boyunca Bahçelievler semtindeki Konak Cumhuriyet Ticaret Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilecek kursların ilkine Konak Belediyesi'nin ücretsiz olarak dağıttığı şort, t-shört ve çantalarla katıldı. Basketbolda 100, voleybolde 62, taekwandoda 32 ve futbolda 105 gencin katıldığı kurslara kayıtların yıl boyunca devam ettiği belirtildi.

Konak Belediyesi olarak bir ilki gerçekleştirdiklerini ve spor yapma imkanı olmayan gençlere bu fırsatı tanıdıklarını söyleyen Başkan Muzaffer Tunçağ, bu yıl açılan Yaz Spor Okulu'nun başlangıç olduğunu dile getirdi. Gelecek senelerde ilçeye yeni spor alanları kazandırarak yeni kurslar açacaklarını ifade eden Başkan Tunçağ, "Kursları gençlerimizi sokaklardan ve kötü alışkanlıklardan kurtarmak için açıyoruz" dedi.

Tunçağ konuşmasının ardından ilk dersini yapan basketbol grubunun arasına karışarak eline geçirdiği topları potaya attı. Basketbol salonuna çocuklarıyla birlikte gelen veliler de çocuklarının yaşadığı heyecana ortak oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2005 Pazartesi 13:37:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?