16
Mayıs
2024
Perşembe
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Yeni Parsadan var, dikkat!

Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, eski Devlet Bakanı Mustafa Taşar ve İzmir Cumhuriyet Başsavcısı'nın adını kullanarak, çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddia edilen kişi yakalandı. N.T.'nin çalışma şekli Başbakan Tansu Çiller, çeşitli bakanlar ve komutanları kandırarak dolandıran Selçuk Parsadan'ı (sağdaki fotoğraf) hatırlattı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerince takip altına alınan N.T. (53), çok sayıda şirketi ve kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yakalandı. N.T.'yi yakalayan polis ekipleri, İzmir'in Konak ilçesindeki evinde ve 35 ST 318 plakalı araçta arama yaptı. Aramalarda, 43 kişiye ait çeşitli belge ve 3 farklı şirkete ait kaşenin ele geçirildiği belirtildi.

N.T.'nin, kendini Devlet Planlama Teşkilatı, Hazine Müsteşarlığı gibi kurumlarda görevli veya emekli olarak tanıttığı öğrenildi. N.T.'nin ayrıca eşi S.T'yi emekli tabip albay veya yüzbaşı olarak tanıttığının tespit edildiği kaydedildi.

N.T.'nin, dolandırdığı bazı kişilere kendini “Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in mesai ve yakın arkadaşı”, “Devlet Bakanı Mustafa Taşar'ın akrabası”, “İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler'in yeğeni” olarak tanıttığı, dolandırdığı kişilere bu isimleri kullanarak, şirketlerden kolaylıkla teşvik kredisi çekebileceğini, iş yerlerinin faaliyetlerini büyütülmesini, hazine arazisinin satılmasını sağlayabileceğini belirttiği öğrenildi.

N.T.'nin bazı kişileri de tayin, atama ve askerlik için çürük raporu alma vaadiyle dolandırdığı iddia edildi. N.T.'nin bu konularla ilgili elde ettiği haksız kazancın 138 bin 240 YTL, 18 bin dolar ve 7 bin Euro olduğu belirtildi. Emekli olan N.T.'nin daha önce de çok sayıda dolandırıcılık suçundan sabıkası olduğu belirlendi.

N.T., sorgusunun ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.


aa
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2007 Perşembe 14:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?