19
Mayıs
2024
Pazar
KONAK - İZMİR
Belediye Sayfaları

Yenişehir'de alışveriş zamanı

Konak Belediyesi tarafından projelendirilen ve geçen yıl İzmir'in kurtuluş günü olan 9 Eylül tarihinde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından açılışı yapılan Yenişehir Pazaryeri tam anlamıyla hizmet vermeye başladı.

130 açık tezgah,96 işyeri ve 76 araçlık otoparkın da bulunduğu pazaryerinin hijyenik koşullarda hizmet verdiğini belirten Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan vatandaşların gönül rahatlığı ile alışveriş yapabileceklerini söyledi.

Pazarcılar Esnafı Odası'nın desteği ile pazaryerinin hiçbir sorun yaşanmadan bugünlere getirildiğini belirten Başkan Tartan,"Yenişehir Pazaryeri, İzmir'in en eski pazarlarından. Hem Gaziler Caddesi üzerinde, otobüs ile ulaşım kolay, hem de Kemer Tren istasyonuna çok yakın. Önümüzdeki dönemde Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi'nin devreye girmesiyle birlikte, Pazar günleri Aliağa'dan Menderes'e kadar bu bölgede yaşayan vatandaşlar alışverişlerini yaptıktan sonra raylı sistem ile evlerine rahatlıkla ulaşabilecekler. Bu nedenle bu bölge kısa süre sonra cazibe merkezi haline gelecek ve Yenişehir semtinin çehresini değiştirecek. Vatandaşlar kaliteli ve çağdaş olanaklardan yararlanarak pazar alışverişlerini yapabilecekler" dedi.

Pazarcılar Esnafı Odası Başkanı Hamdin Erişen ise, pazarcılar olarak Yenişehir semtine kazandırılan pazaryeri için çok memnun olduklarını söyledi. Mezbelelik olan bu pazarın, modern hale dönüştürüldüğünü belirten Erişen "Kaç belediye başkanımız geldi gitti, burayı kaldırmaya cesareti olmadı. Eski başkanlarımızdan Erdal İzgi ile başlayan çalışmalar, Muzaffer Tunçağ ile devam etti. Pazaryerini tam anlamıyla hizmete açmak Konak Belediye Başkanımız Dr.Hakan Tartan'a nasip oldu" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 12:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?