30
Mayıs
2024
Perşembe
MENEMEN - İZMİR

2008'te 26.5 hektar kül oldu

İzmir Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Menemen Orman İşletme Şefi Mehmet Sıraç Batuk, orman yangınlarının yoğun olarak yaşandığı yaz dönemini başarılı geçirdiklerini söyledi.


Özellikle yaz aylarında görülen yangınlar sebebiyle büyük kayıpların yaşandığı ormanlarımızda yapılan iyileştirme çalışmaları neticesinde 2008 yılını 26,5 hektarlık orman alanının yanması ile kapattıklarını söyleyen Menemen Orman İletme Şefi Mehmet Sıraç Batuk; "Şefliğimiz Menemen de kurulu olmasına rağmen Aliağa ve Foça ilçeleri de bize bağlı. Genel olarak baktığımızda bölgemizde bu yıl iki büyük yangın çıktı. Diğer yangınlar daha çok otluk yangınları olan küçük çaplı yangınlardı. İki büyük yangında 26,5 hektarlık ormanlık alanı kaybettik. Genel olarak baktığımızda 2004 yılından bu tarafa yaz dönemlerinde meydana gelen yangınlarda 50 hektarlık alanların yandığını görüyoruz. Bu bilgiler ışığında bu yangın sezonunu başarılı geçirdiğimizi söyleyebiliriz" dedi.


Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'nun her yangına ilk gidenlerden biri olduğunu belirten İşletme Şefi Batuk; "Aliağa Kaymakamımız her olaya bizzat kendisi de gitmekte olayı yerinde görmekte zaman zaman söndürme çalışmalarına bizzat katılmaktadır. Genel olarak itfaiye ekiplerinden, jandarma timlerinden ve bölgede bulunan fabrikaların çalışmalarından son derece memnunuz. Fabrikaların iş makineleri her olayda imdadımıza yetişiyor. İş yükümüzü önemli ölçüde azaltıyor" diyerek zamanında müdahalenin önemini vurguladı.

Bu yıl bölgede üç adet yangın havuzu inşa edildiğini de sözlerine ekleyen Şef Batuk; "İkisini İl özel İdare'nin yaptığı üç adet 600 tonluk yangın havuzu ilavesi yaptık. Beypınar ve Yamanlar bölgesine kazandırdığımız iki adet yangın havuzu ileriki yıllarda da çok fazla işimize yarayacak" derken, bu yıl meydana gelen orman yangınlarında küçük çaplı kazalar dışında önemli bir yaralanmanın meydana gelmediğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 13:52:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?