16
Mayıs
2024
Perşembe
MENEMEN - İZMİR

9 yıldır beyninde mermiyle yaşıyor

İzmir'in Menemen beldesinde oturan Aslan Aldırmaz (35), 9 yıldır beynindeki mermi çekirdeğiyle geziyor. Ailevi nedenlerle girdiği bunalım sonucunda başına ateş ederek intihar etmek isteyen Aldırmaz'ın beyninde kalan kurşun çıkarılamadı. Eğer çıkarılırsa ölebileceği söylendiği için 9 yıldır beyninde kurşunla yaşayan Aslan Aldırmaz, "Ne yaptığımı hiç bilmiyorum. Gündüzleri dışarı çıkamıyorum. Eve gideceğime kahveye, bakkala gideceğime camiye gidiyorum. Sadece geceleri biraz kendime gelebiliyorum. BağKur'dan malulen emekli olmak için başvurdum ama sonuç gelmedi" diye konuştu. 

1998 yılında ailevi nedenlerden dolayı bunalıma giren Aslan Aldırmaz, Çiğli Anadolu Caddesi Hava Lojmanları karşısındaki trafik ışıklarının yanında başına silahla bir el ateş ederek intihar etmek istemişti. 1 ay boyunca İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde kalan Aldırmaz, hayatta kalmayı başardı ancak beynine giren mermi çekirdeği çıkarılamadı. O gün bugündür beyninde kurşunla yaşayarak, çok zor günler geçirdiğini söyleyen Aldırmaz, doktoru olan Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Beyin Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Şevket Tektaş'ın hayati risk taşıdığı için beynindeki mermiyi almadığını söyledi. 

Menemen-Koyundere hattında çalışan minibüsü bulunan 4 çocuk babası Aldırmaz, "Doktorlar, beynimde saplanıp kalan merminin ameliyatla alınması halinde ölüm riskiyle karşılanacağımı söyledi. Bunun için 9 yıldır böyle yaşıyorum" diye konuştu. Kendisinin hiçbir iş yapamadığını ve hatlı bir minibüs çalıştırarak BağKur primlerini ödediğini ve malulen emekli olmak istediğini söyleyen Aslan Aldırmaz, "BağKur'a malulen emekli olmak için başvurdum ancak hiçbir sonuç gelmedi. Telefonla öğrendiğim kadarıyla teklifim kabul edilmemiş. Bana yardımcı olsunlar. Benim gibi bir insan neden malulen emekli yapılmıyor, anlamış değilim" dedi. Havaların ısınmasıyla birlikte ağrısının giderek daha fazla arttığını ve gündüzleri de hiç dışarı çıkamadığını söyleyen Aldırmaz, "Ne yaptığımı bilemiyorum. Her şeyi unutuyorum. Bakkala diye kahveye gidiyorum. Tekrar eve dönmek istediğim de bu sefer camiye gidiyorum" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 09:44:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
elif sonmez IP: 213.119.52.xxx Tarih : 4.01.2008 14:31:25

allah yardim etsin bir suru insan hakki olmadigi halde devletten yardim aliyorlar bence boylelerine yardim edilmeli.