16
Haziran
2024
Pazar
MENEMEN - İZMİR

Bomba imalatçısı yakalandı

İZMİR'DE BOMBA İMALATÇISI YAKALANDI

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerinin İzmir'in Menemen ilçesi Asarlık Mahallesinde terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda, bomba imal eden üniversite öğrencisi Derviş T. ile ona yardım ve yataklık ettiği iddia edilen Mehmet A. gözaltına alındı.

Bomba imal eden üniversite öğrencisi Derviş T.'nin (24), İzmit Kocaeli'de yaşadığı ve yaklaşık 3 aydan bu yana İzmir'de bulunduğu belirtildi. Terör örgütü militanlarına bomba yapımı eğitimi verdiği ileri sürülen Derviş T.'nin, İzmir'in Menemen ilçesi Asarlık Mahallesinde yaşayan BDP ilçe yöneticisi Mehmet A'nın (32) evini bomba yapımı ve eğitimi için kullandığı belirtildi. Evde yapılan aramada, patlamaya hazır halde kola kutusuna yerleştirilmiş bir bomba ele geçirildi. Kola kutusundaki bombanın, etkisinin artırılması için içine çivi yerleştirildiği saptandı. Evde yapılan aramalarda ayrıca bomba haline getirilmek için toplanan çok sayıda boş kola kutusu, patlayıcı yapmak amacıyla kullanılan kimyasal maddeler, bombaların tahrip gücünü artırmak amacıyla alınmış çiviler, bomba yapılırken parmak izi bırakılmaması için alınmış eldivenler ve bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildi.

Kocaeli Üniversitesi'nde yerel yönetimler bölümünde okuyan Derviş T.'nin, daha önce Kocaeli'de terör örgütü propagandası yapmak suçundan 3 kez gözaltına alındığı ve hakkında açılan davaların sürdüğü öğrenildi. Derviş T. ve Mehmet A., Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgunun ardından adliyeye sevk edildi.

İZMİR'DE BOMBA İMALATÇISI YAKALANDI
İZMİR'DE BOMBA İMALATÇISI YAKALANDI
İZMİR'DE BOMBA İMALATÇISI YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2011 Pazartesi 11:15:02
Güncelleme :25 Temmuz 2011 Pazartesi 16:59:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?