20
Mayıs
2024
Pazertesi
MENEMEN - İZMİR

Büyükşehir'den büyük çevre hareketi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Büyük Kanal Projesi'nden sonra İzmir tarihinin en büyük ve önemli çevre yatırımlarına imza atıyor. Başlatılan çevre harekatı kapsamında peş peşe arıtma tesisleri inşa ediliyor. Bir türlü bitirilip hizmete alınamayan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitisü'nün arıtma tesisini tamamlayıp deneme işletimine başladıklarını anımsatan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Şubat'ın 20'sinde de Menderes Havzası'nda bulunan Ayrancılar-Yazıbaşı ve Gediz Havzası'ndaki Menemen'in, Mart'ta ise Torbalı biyolojik arıtma tesisinin ihalesi yapılacak” müjdesini verdi. Başkan Kocaoğlu, “İzmir'in, Yarımada da dahil olmak üzere bu tarihi havzalarını kirlilikten kurtarmaya kararlıyız.” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Gediz, Nif, Menderes ve Yarımada havzalarını kirlilikten kurtarmak amacıyla başlattığı arıtma seferberliği sürüyor. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'ni tamamlayan, Urla Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaatını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, kurulacak 12 arıtma tesisini birbiri ardına ihale ediyor. Bayındır, Kemalpaşa ve Seferihisar arıtma tesislerinin ihalesini yapan Büyükşehir Belediyesi, 20 Şubat 2008 tarihinde Menemen, Ayrancılar-Yazıbaşı biyolojik atıksu arıtma tesisleri için ihaleye çıkacak. Sözleşmenin imzalanmasının ardından bu tesislerin yapımına başlanacak. 

10 AYDA TAMAMLANACAK 

Ayrancılar-Yazıbaşı Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi; Menderes Havzası'nda yer alan Ayrancılar, Yazıbaşı, Çapak, Kuşçuburnu ve yakın yerleşim alanlarının atıksularını toplayıp arıtacak. Ayrancılar beldesinde 53 bin metrekarelik alanda yapılacak arıtma tesisinin kapasitesi 30 bin kişi olacak. Tesis 10 ayda tamamlanıp işletime alınacak. 

100 BİN NÜFUSA HİZMET VERECEK 

Menemen Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ise Gediz Havzası'nda yer alan Menemen ilçesi ile Asarlık, Koyundere, Seyrek ve Günerli yerleşim alanlarının atıksularını toplayaca/k. 60 bin metrekarelik alanda kurulacak arıtma tesisi birinci kademede 100 bin kişinin atıksularını arıtacak. Tesis 12 ayda tamamlanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 11:30:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?