16
Haziran
2024
Pazar
MENEMEN - İZMİR

Mehmet Ali yaşam savaşı veriyor

DÖRT YAŞINDAKİ MEHMET ALİ YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR

İzmir'de, üzerine okul kapısı düşen dört yaşındaki Mehmet Ali kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesi veriyor.

Olay, İzmir'in Menemen ilçesine bağlı Asarlık Mahallesi Turgut Özal Bulvarında bir ilköğretim okulu önünde meydana geldi. İşsiz olduğu öğrenilen Şevket Yavuz (37) ile ev hanımı Gülbeyaz Yavuz'un çocuklarının en küçüğü 4 yaşındaki Mehmet Ali Yavuz otlatılan keçilerin yanına gittiği sırada raydan çıkan kapı çocuğun üzerine düştü. Okulun teneffüs saatinde olması nedeniyle dışarıda olan öğretmenler durumu görünce çocuğu kapının altından çıkarmaya çalıştı. Demir kapının altından çıkarılarak ailesi tarafından çocuk Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından küçük Mehmet Ali, ambulans helikopterle Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Bilinci kapalı olduğu belirtilen çocuğun hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Çok üzgün olduğunu gözlenen baba Şevket Yavuz, "Kapının raydan çıkmasını engelleyen demir yaklaşık 3-4 kez daha kırıldı. Bunu tamir eden olmadı. Bu yüzden kapı raydan çıkınca oğlumun üzerine düşmüş. Bu olay bugün benim başıma geldi. Başkasının da başına gelebilirdi. Bu olayın aydınlatılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Beyin Cerrahi Bölümünde yatan Yavuz hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Metin Manisalı, babanın yanına giderek bilgi verirken duygulu anlar yaşadığını ifade etti. Manisalı, "Oğlumuz henüz hayati tehlikeyi atlatamadı. Az da olsa umudumuz var" diye konuştu.

Bu arada yakınları tarafından kısa bir süre önce cep telefonuna kaydedilen görüntülerde, hastanede yaşam mücadelesi veren küçük Yavuz'un müzik eşliğinde halay çektiği, gülümsediği görülüyor.

DÖRT YAŞINDAKİ MEHMET ALİ YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR
DÖRT YAŞINDAKİ MEHMET ALİ YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR
DÖRT YAŞINDAKİ MEHMET ALİ YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2011 Çarşamba 14:48:01
Güncelleme :20 Nisan 2011 Çarşamba 18:42:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?