18
Mayıs
2024
Cumartesi
MENEMEN - İZMİR

Menemen üniversite istiyor

MENEMEN KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ'NE TALİP

İzmir'e dördüncü devlet üniversitesi olarak kurulacak olan ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunca adının 'Katip Çelebi' olacağı belirlenen devlet üniversitesine İzmir'in Menemen ilçesi de talip oldu.

İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın da katıldığı Menemen Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü Binasının açılış töreninde söz alan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İzmir Valisi Cahit Kıraç'a hitaben, "Sayın Valim, Katip Çelebi Üniversitemizin ilçemize yapılmasını hemşehrilerim adına çok net bir şekilde istiyoruz" dedi. Menemen ilçesinin Katip Çelebi Üniversitesini hak ettiğini vurgulayan Şahin, Vali Kıraç'tan Katip Çelebi Üniversitesinin Menemen İlçesine yapılması konusunda destek istedi.

Menemen ilçesi adına Katip Çelebi Üniversitesine talip olan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, konuşmasında; Menemen ilçesinin son zamanlarda İzmir Büyük Şehir Belediyesi ile birlikte çıkan 5393 ve 5216 yasayla büyüdüğünü ve gelişmeye devam ettiğine dikkat çekti. İzmir'in her geçen yıl biraz daha fazla göç aldığını anlatan Şahin, Göç alan İzmir'in hem sanayi, hem de konutsal anlamında gidebileceği tek bir aks kaldığını belirterek, Menemen ilçesinin de üzerinde bulunduğu kuzey aksından başka bir bölge olmadığını söyledi. "İlçemizin ileriki 10 ve 20 yılına baktığımızda ilk on yılında üçyüzbin, ileriki yirmi yılına baktığımızda ise dörtyüzbin nüfusu barındıracak bir ilçe konumuna geldiğini İzmir Büyük Şehir Belediyesinin 1/25 Binlik planlarında net bir şekilde görüyoruz" diyen Şahin, "Özellikle Aliağa Organize Sanayinin büyük bir hızla gelişmesi ve Çandarlı Limanı'nın bölgemize yapılandırılacak olması, ayrıca insan yaşamında su ne kadar önemliyse ulaşımında ne kadar önemli olduğunu bilen bir kişi olarak Menderes-Aliağa raylı sistemin yakın bir gelecekte çalıştırılacak olması bu bölgenin önemini bir kez daha değil, belki on kez, belki yüz kat arttırdığını çok rahatlıkla söyleyebilirim" dedi.

Yerel yöneticiler olarak bölgelerinde bütün sivil toplum örgütlerileri ve siyasi partilerle birlikte bölgenin kalkınması,gelişmesi adına neler yapabiliceklerinin arayışı içersinde olmak zorunda olduklarını kaydeden Şahin, "Ben bir belediye başkanı olarak hiçbir komplekse girmeden bütün siyasi partilerimiz ve sivil toplum örgütlerimizle ilçemiz için ne var ne yok bunu yapmak durumunda olduğumuzu buradan söylemek zorundayız" dedi.

İzmir'de kurulan Katip Çelebi Üniversitesinin acaba İzmir'de nereye olacak? Nereye yapılacak? Konusunda tüm ilçelerde ciddi bir tartışma var olduğunu ifade eden Şahin, "Ancak bir belediye başkanı ve Menemenli bir hemşehri olarak üniversitemizin Menemen ilçemizin hak ettiğini söylersem her halde çok haksızlık etmiş olmam ve tam haklı olduğumu vurgulamış olurum diye düşünüyorum" dedi.

"Sebepleri çok açık" diyerek sözlerine devam eden Şahin, "Bir defa kuzey aksımızda üniversitemiz yok. Seyrek'te çok güzel bir vakıf üniversitesi açtık. Gediz Üniversitesi ismini de Murat Dağ'ından doğup 401 kilometre uzunluğundaki döküldüğü yerle birlikte önemli bir nehrimiz olan Gediz nehrimizden yani bölgemizden almıştır. Gediz nehri topraklarımıza hayat veriyor. Çiftçimize, köylümüze can veriyor. Gediz Üniversitemiz de 3 fakülte 2 meslek yüksek okulu olmasına karşın insanlarımıza bir hayat daha verecek ama kurulan Katip Çelebi Üniversitesini ister otoban bağlantısı, ister hızlı tren bağlantısı, ister Çandarlı Limanı isterse Aliağa'da sanayileşen büyük bir yapı olsun bu bölgenin Katip Çelebi Üniversitesini hak ettiğini düşünüyorum. Sizlerinde büyük katkılarını ve desteklerinizin Menemen ilçesine olacağını buradan hemşehrilerim adına çok net bir şekilde istiyoruz Sayın Valim "diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2010 Perşembe 16:38:05
Güncelleme :21 Ekim 2010 Perşembe 16:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?