27
Mayıs
2024
Pazertesi
MENEMEN - İZMİR

ÖSS sonucunu tarlada öğrendi

İnşaat işçisi bir baba ile ev hanımı annenin yedi çocuğundan biri olan 18 yaşındaki Batmanlı Yunus Sağlam, ÖSS'de elde ettiği başarıyla Batman'ın gururu oldu. Eşit Ağırlık (EA) 2 puan türünde Batman birincisi olan ve Türkiye'de ilk bin öğrenci arasına giren Yunus Sağlam, "Annemin, babamın ve kardeşlerimin tek umudu benim. Okuyup savcı ya da hakim olacağım" dedi.

Batmanlı Sağlam Ailesi'nin yedi çocuğundan biri olan 18 yaşındaki Yunus, ÖSS'de aldığı başarıyla ailesinin ve Batman'ın gururu oldu. ÖSS EA-2 puan türünde 354.202 puan alan Yunus Sağlam, sınav sonucunu, sınavın hemen ardından mevsimlik işçi olarak çalışmak üzere geldiği İzmir'in Menemen ilçesinde öğrendi. Ailesinin maddi durumu kötü olduğu için her yaz babası ve kardeşleriyle birlikte Meneme'e geldiğini belirten Yunus Sağlam, pamuk tarlasında çapa yaparken öğretmeninin kendisini arayarak ÖSS sonucunu ilettiğini söyledi.

Elde ettiği başarının kendisini şaşırtmadığını anlatan Yunus, şöyle konuştu: "İnsanın en iyi rehberi kendisidir, hep kendi kendime çalışma programı hazırladım. Bu sınavı kazanıp okumam gerektiğinin farkındaydım. Çok çalıştım. Babam eskiden inşaatlarda çalışıyordu ama artık yaşlandı. Onlara destek olmam gerek. Annemin, babamın ve kardeşlerimin tek umudu benim. Okuyup savcı ya da hakim olacağım."

Aldığı puanla idealindeki bölüm olan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girebileceğini belirten Yunus Sağlam, kendisine destek olan Batman İMKB Lisesi ile dersane öğretmenlerine de teşekkür etti. Bundan sonraki süreçte üniversitede okuyabilmek için de çalışması gerektiğini belirten Yunus Sağlam, şunları söyledi: "Ailemin maddi durumu kötü. İmkanlarımız sınırlı. İnşallah üniversiteyi de okuyup bitirebilirim. Gerekirse yine çalışır para kazanırım."

Menemen'de bir göz odada kardeşleri ve babasıyla birlikte yaz ayını geçiren Yunus, tercih yaptıktan sonra üniversite kayıtlarına kadar tarlada çalışacağını sözlerine ekledi.

Yunus'un babası 59 yaşındaki Beşir Sağlam ise, oğlunun başarısıyla gurur duyduğunu belirterek, onu okutmak için elinden geleni yapacağını söyledi. Yunus'un lise ikinci sınıftan beri düzenli olarak ders çalıştığını dile getiren Beşir Sağlam, şöyle konuştu: "Bazen sabah ezanlarına kadar soru çözerdi. Yemeğe çağırdığımızda, yemeğini yer hemen ders çalışmaya başlardı. Allah'a şükür başarılı oldu. Çok mutluyuz. Okuyup istediği gibi hakim ya da savcı olsun." Kışları Batman'da yaşayan yazları da mevsimlik işçi olarak İzmir'e gelen Beşir Sağlam, kış aylarında gelirleri olmadığını ancak buna rağmen oğlunu okutmak için ailece çalışacaklarını söyledi. Yunus'un okuyamayan ablası Muhlise Sağlam ise, "Kardeşimin başarısına çok sevindik, mutlu olduk. Biz okuyamadık ama onu ne olursa olsun okutacağız" dedi
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 15:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?