17
Mayıs
2024
Cuma
MENEMEN - İZMİR

Özkök: Kubilay ismi bizim kök bilgimiz

 Devletin zirvesi Menemen olaylarının yıldönümünde irticayla mücadelenin altını çizdi. Orgeneral Özkök, "irticanın hâlâ tehdit olduğunu" söyledi.

Devrim şehidi Kubilay’ın ölüm yıldönümü nedeniyle devletin zirvesinden anlamlı mesajlar geldi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, irticanın hala tehdit olduğuna dikkati çekerken, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın mesajında ise Kubilay’ın Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerini korumak uğruna şehit düştüğü belirtildi ancak irtica veya köktendinci akımlar ifadesine yer verilmedi.

KÖKTENDİNCİ TEHDİT
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Kubilay’ın, Menemen Olayları’nda şehit düşmesinin 74’üncü ölüm yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, köktendinci akımların günümüzde de önemli bir tehdit olduğunun altını çizdi. Orgeneral Özkök’ün mesajında "Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, köktendinci tehdide karşı yaklaşımının değişmediği" vurgulandı. Şehit Kubilay adının "Kök bilgi" olarak kabul edilmesi gerektiği ifade edilen mesajda, "Tarihimizde, bu olaylar gibi ’kök bilgi’ niteliğinde çok sayıda olay vardır. Ulusumuzu aydınlık geleceklere taşıyacak genç nesillere bu ’kök bilgi’leri özümsetecek yöntemleri bulmadıkça, çağdaş fikirlerin körpe dimağlarda yeşertilmesi mümkün değildir" denildi.

SEZER’İN MESAJI
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ise mesajında Kubilay’ın, gericilik ve karanlık düşüncelerle savaşımın simgesi olarak gönüllerde yerini aldığını söyledi. Sezer, "Laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temel niteliklerinden ödün verilmeden sonsuza kadar varlığını korumasının en büyük güvencesi, Atatürk ilke ve devrimlerinin aydınlattığı yolda kararlılıkla ilerleyen Türk ulusudur" dedi.
aa
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2004 Perşembe 10:40:20
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 15:02:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bülent avci IP: 193.255.128.xxx Tarih : 16.03.2005 15:11:04
ben mersin ünv. okumakta olan bir ögrenciyim. hepimizin başı sagolsun ve tüm menemenlilerin üzüntü ve bu acınızı paşlaştıgından emin olun ,ALLAH nur içinde yatırsın asarlık' tan BÜLENT AVCI