18
Mayıs
2024
Cumartesi
MENEMEN - İZMİR

Şehit Asteğmen Kubilay, Menemen'de anıldı

İzmir’in Menemen İlçesi’nde, Yedeksubay Öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın şehit edilişinin 73. yıldönümünde törenle anıldı. Törenlere askeri ve mülki erkanın yanı sıra öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki’yi anmak üzere Menemen İlçesi Yıldıztepe Mevkii’ndeki Kubilay Anıtı’nda düzenlenen törene İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, Ege Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, NATO Güneydoğu Avrupa Müşterek Kuvvetler Komutanı Orgeneral Orhan Yöney, askeri yetkililer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı, CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı, CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, belediye başkanları, öğrenciler ile çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören öncesi İzmir’den trenle gelen öğrenci ve vatandaşlar, Menemen İstasyon Meydanı’nda toplandıktan sonra, buradan Yıldıztepe’ye kadar yürüdü.

Törene Kubilay Ailesi’ni temsilen, gelini Müzeyyen Kubilay ile torunları Kemal, Mustafa, Vedat, Aktuğ, Arzu, Ayten ve Sevgi Çini katıldı.

Aileyi temsilen torun Mustafa Kubilay ve protokol tarafından anıta çelenkler konuldu. Törende Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün mesajı okundu.

Saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu törende, Menemen 60. Yıl Anadolu Lisesi’nin katkıları ile Maltepe Askeri Lisesi öğrencilerinin yer aldığı "Mustafa Kemal kalmak" adlı orotoryum sahnelendi. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

İZMİR-(İHA)
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2003 Salı 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 12:08:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bülent avci IP: 193.255.128.xxx Tarih : 16.03.2005 15:16:17
ben mersin ünv. okumaktayım,vatan millet sagolsun , basımız sagolsun asarlıktan bülent avcı