20
Mayıs
2024
Pazertesi
MENEMEN - İZMİR

Teğmen Ceyda, toprağa verildi

Balıkesir'de meydana gelen kazada hayatını kaybeden 5 kişiden biri olan Menemenli Teğmen Ceyda Kazak (22) için Hasanlar köyünde tören düzenlendi. Askeri erkanın katıldığı törende köylüler gözyaşlarına boğuldu.


Balıkesir Bakım Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nda görevli iken arkadaşları ile trafik kazası geçirerek hayatını kaybeden bir aylık Teğmen Ceyda Kazak'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi Hasanlar köyüne getirildi. Hasanlar Camii'nde öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazına İstihkam Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Ümit Dündar, Ulaştırma ve Personel Okulu Komutanı Tümgeneral İhsan Balaban, 57. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Baysal, Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ailesi, köylüler ve arkadaşları katıldı.


Cenazeye katılan köylüler ve genç Ordunat Teğmenin arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Kardeşi Hasan Kazak ve babası Mehmet Kazak'ın ağlamaması dikkat çekti. Törenin ardından genç teğmenin Türk bayrağına sarılı tabutu askerler tarafından cenaze aracına konuldu. Teğmen Ceyda Kazak köy mezarlığında toprağa verildi.


BİR AY ÖNCE GÖREVE BAŞLAMIŞTI
30 Ağustos tarihinde Harp Okulu'ndan mezun olan ve bir ay önce göreve başlayan Ceyda Kazak'ın Kore Savaşı'na katılan dedesi Hasan Kazak'ın desteği ve savaş anılarını anlatması ile büyüdüğü ve askeri okula gittiği ortaya çıktı.
Teğmen Ceyda'nın hayalinin Paşa olmak olduğunu söyleyen köylüler, "köyümüzün gururuydu. Dedesinin anlattıkları savaş anıları ile hep asker olmak için uğraştı. Okudu asker oldu. Ama ömrü bu kadarmış. Genç yaşta kazada hayatını kaybetti" dediler. Diğer yandan genç teğmenin Türk bayrağı ve çerçeveli fotoğrafı evinin balkonuna asıldı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 16:45:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?