19
Mayıs
2024
Pazar
MENEMEN - İZMİR

TOKİ 3 okul için ihaleye çıkacak

AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında varılan protokol gereği İzmir'e yapılması planlanan yedi okulların durumu ile yakından ilgilendiğini ifade ederek, İzmirlilere müjde verdi. 

Yaptığı görüşmeler neticesinde okulların eksiklerinin tamamlanmak üzere olduğunu öğrendiğini belirten Katmerci, bu okulların üç tanesinde ise ihale aşamasına gelindiğini kaydetti. TOKİ yetkilileri ile görüştüğünü belirten İsmail Katmerci, ihale süreci başlayan okul inşaatlarının bu yıl bitmesi için yoğun bir çaba içinde olduklarını belirterek, "Toplu Konut İdaresi, protokol kapsamına yedi okulu almış durumda. Bu okullar içinde Karşıyaka Dedebaşı Lisesi, Menemen Ulukent Lisesi ve Çiğli Balatçık İlköğretim Okulu için yazışmalar bitmiş ve ihale aşamasına gelinmiştir. Görüştüğüm yetkililer bu okullara ait evrakların Kamu İhale Kurumu'na gönderildiğini ve ihale sürecini müteakip yaz başında inşaata başlayacaklarını kaydettiler. İnşallah inşaatları da en çok çabuk sürede bitirilerek bu okullar hizmete girecek." dedi. 

EKSİKLER TAMAMLANINCA BAŞLAYACAK 

İhale süreci biten okullar haricindeki diğer yapılar için TOKİ'nin İzmir Milli Eğitimden cevap beklediğinin altını çizen Katmerci, "TOKİ uzmanları, Altındağdaki okul için vaziyet planı değişikliği, Salhanedeki okul için ise eğim fazlası yüzünden yer değişikliği istemişler. Bu yerlerdeki eksikler tamamlanınca inşaatlar süratle bitirilecek." diye konuştu. TOKİ ve İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği Bornova Altındağ, Karşıyaka Salhane ve Çiğli Balatçıkta birer ilköğretim okulu ile Torbalı'ya bir ticaret lisesi ve Karşıyaka Dedebaşı, Menemen Ulukent ve Konak Refet Bele Mahallerine de birer lise yapılması planlanıyor. Bu arada yapılan protokol gereği okullara teknik altyapı desteği verdiklerini ve ihaleye çıkılması için gerekli prosedürü yerine getirdiklerini belirten TOKİ uzmanları ise, ihale işlemleri biten üç okul haricindeki okulların eksik evrakları için İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibat halinde olduklarını belirttiler. Okulların tapu ve imar durumları, jeolojik etütleri ve diğer çevre faktörlerini birlikte değerlendirdiklerini belirten uzmanlar eksik evrakların tamamlanması durumunda geriye kalan dört okulun da kısa sürede ihale ve inşaatının bitip hizmete gireceğini kaydettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2008 Cumartesi 10:59:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?