19
Mayıs
2024
Pazar
TİRE - İZMİR

1435 kişi aranıyor!

İzmir’in Tire ilçesinde DP’li Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, nüfusun 50 bini geçince daha çok olanak sağlanacağını belirterek vatandaşları Adrese Dayalı Kayıt Sistemi’ne çağırdı.

Tire merkezinin nüfusu 2007 yılında yapılan Adrese Dayalı Nüfus Sayımı’na göre 48 bin 565 kişi olarak belirlendi. İki yıl geride kalmasına karşın nüfus 50 bini geçemedi. Yasaya göre nüfusun 50 bini aşan kentlere farklı sorumlulukların yanı sıra yeni kazançlar sağlaması, Tire Belediyesi’ni harekete geçirdi.
Başkan Tayfur Çiçek günde birkaç kez anons yaptırıp, gazete ve radyolara verdiği demeçlerle ilçede oturan ancak halen Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne katılmayanlara yılbaşına kadar kayıt çağrısında bulunuyor.

Çok önemli eşik

Tire merkez nüfusunun 50 bini geçtiğini savunan Çiçek, şunları söyledi:
“Tire’de yaşayan her vatandaşımızın kayda alınması, bu kentin hak ettiği hizmetleri alabilmesi için zorunluluk. ‘Şehrimi seviyor ve Tire’nin menfaatlerini önemsiyorum’ diyen herkesi göreve davet ediyorum. Kaydolmayan kimse kalmasın. Gerçek nüfusun ortaya çıkması için Nüfus Genel Müdürlüğü, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne göre kentlerin nüfusunu yılbaşında açıklıyor. Yılbaşına kadar bin 435 kişinin kayıt yaptırmasını sağlayıp, nüfusu 50 bine çıkaracağız.”

Farklı kazanımlar

Başkan Çiçek, nüfusun 50 bini geçmesi halinde kazanılacak avantajları ise şöyle sıraladı: “Aylık İller Bankası payımız 200 bin TL daha fazla olacak. Bu da yıllık yaklaşık 2.5 milyon TL gelir ve yatırım demek. Kentin eskiyen kısımlarını yeniden inşa ve restore etmenin; konut alanları, sanayi ve ticaret alanları, teknoloji parkları ve sosyal donatılar oluşturulmasının önü açılacak. Turizm, sağlık, sanayi ve ticaret yatırımlarının ve eğitim kurumlarının su, termal su, kanalizasyon, doğalgaz, yol ve aydınlatma gibi altyapı çalışmalarını faiz almaksızın 10 yıla kadar geri ödemeli veya ücretsiz yapabilecek veya yaptırabileceğiz. Bunun karşılığında yapılan tesislere ortak olabileceğiz. Sağlık, eğitim, sosyal hizmet ve turizmi geliştirecek projelere İçişleri Bakanlığı’nın onayıyla ücretsiz veya düşük bir bedelle arsa tahsis edebileceğiz. Kadınlar ve çocuklar için koruma evleri açma gibi yükümlülüklerimiz de olacak.”
 

Anıl Ertan - DHA - Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2009 Pazar 16:25:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oktay sevindik IP: 91.64.55.xxx Tarih : 4.01.2010 00:08:03

tayfur hocama saygilarla , basarili   oldugu   bu yolda  güc ve sabir      diliyorum .