27
Mayıs
2024
Pazertesi
TİRE - İZMİR

Atlar dostluk için koştu

TİRE’DE ATLAR DOSTLUK İÇİN KOŞTU

Tire Belediye Başkanlığı, Erdoğan Harman ve Tireli bir grup rahvan sever ile ortaklaşa düzenlenen dostluk yarışı Tire Maltepe mevkiinde yapımı yeni tamamlanan koşu pistinde yapıldı.

Yarışa Aydın, Nazilli, Ödemiş,Germencik, Bozdoğan, İncirliova, Kuşadası, İzmir ve Urla gibi birçok il ve ilçeden atlar katıldı. 34 yıldan bu yana yapılmayan rahvan at yarışları bu yıl ilk kez Tire Belediyesi’nin katkılarıyla Tire’de yapıldı. Yarışa civar il ve ilçelerden yaklaşık 5 bin kişi izleyici olarak katılırken rahvan atları birbirleriyle kıyasıya yarıştı.

Yarışlarda; Tozkoparanda Yalçın et galerisi (Ödemiş), Üçlü taylar deste grubunda Ali Akyan (Kiraz), Dörtlü taylar ayak yarışında Tevfik Sönmez (Ödemiş), Taze Beşli’de İrfan Tireli (Ödemiş), Küçük Orta’da Bülent Deri(Urla), Büyük Orta’da Anıl İpek (Kuşadası), Başaltı’da Koltukçu Zafer (Urla), Başat koşusunda ise Emin Aşan (Ödemiş) birinci oldu. Yarışlara katılan Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru İsmail Keskince’nin atı ise ikinci oldu.

DOSTLUK KAZANDI

Yarışlardan sonra bir konuşma yapan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek 34 yıl aradan sonra böylesine güzel bir dostluk yarışını yeniden ilçemizde gerçekleştirmenin kendisi için gurur verici olduğunu söyleyerek, Ata sporumuz olan atçılığı halkımıza tanıtmak amacıyla Erdoğan Harman ve Tireli bir grup rahvan sever ile bir dostluk koşusu düzenlediklerini söyleyerek şöyle konuştu; “Bizler yörelerimizin alıştığı kültürleri yaşatmak için üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız, Fevkalade bir yarış oldu ve 34 yıl aradan sonra ilk kez böyle bir yarışı düzenlemek bana nasip oldu inşallah bundan böyle bu yarışları geleneksel hale getirip her yıl resmi koşuları ilçemizde düzenlemek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Yarışların ardından dereceye giren atların kupa ve madalyaları at sahiplerine takdim edildi.

TİRE’DE ATLAR DOSTLUK İÇİN KOŞTU
TİRE’DE ATLAR DOSTLUK İÇİN KOŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 10:03:05
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 16:23:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?