18
Mayıs
2024
Cumartesi
TİRE - İZMİR

ATV motorla tarla sürüyor

ATV MOTORLA TARLASINI SÜRÜYOR

İzmir'in Tire İlçesinde bir kişi, satın aldığı ATV motorla tarlasını sürerek motorunu bir traktör gibi kullanıyor.

Almanya'dan emekli olan Recai Tekkurşun, 1999 yılında kesin dönüş yaparak Tire çıkışında babadan kalma bahçesine bir ev yapıp tarım işleri ile uğraşmaya başladı. Beş yıl önce bir ATV motor satın alan Tekkurşun'un daha sonraları motor eli ayağı oldu. Piyasada olan diğer motorlardan güçlü olan 47 beygirlik motoru ile bahçesini sürmeye başladı. Motoruna özel pulluk ve ızgara yaptıran Tekkurşun, bu motoru hem şehirler arası yolda hem de tarla işlerinde traktör olarak kullanıyor.

Motoru 5 yıl önce bir motor mağazasından aldığını ve 20 bin lira vererek satın aldığını anlatan Recai Tekkurşun, şunları söyledi: "amacım yaz günlerinde bu motora binmekti. Emekliyim bahçe işleri ile uğraşıyorum. Daha sonra ufak tefek bahçe işlerimi bu motorla yapmaya başladım. Önce motoruma römork aldım daha sonra pulluk ve ızgara yaptırdım traktöre gerek kalmadan her işimi bu motorla yapıyorum artık. Motor benim her şeyim."

Almanya'da bir tekstil firmasından emekli olan Recai Tekkurşun, kapısının önünde Mersedes arabası olduğunu ancak kış gelmedikçe kesinlikle arabaya binmediğini şehirler arası mesafeye bile ATV motoru ile gittiğini sözlerine ekledi.

ATV MOTORLA TARLASINI SÜRÜYOR
ATV MOTORLA TARLASINI SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2010 Perşembe 11:57:05
Güncelleme :22 Temmuz 2010 Perşembe 19:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selami çetinkaya IP: 88.226.93.xxx Tarih : 6.09.2010 11:31:49

valla benimde yapmak istediğim şeydir bu helal olsun adam akıllı...