23
Mayıs
2024
Perşembe
TİRE - İZMİR

Başkanlar Küçük Menderes için buluştu

Tire'de düzenlenen toplantıda, Küçük Menderes Havzası’nın çevre sorunları ve nehirde oluşan kirlilik ele alındı. Küçük Menderes Havzası’nın çevre sorunlarını çözmeye yönelik gerçekleştirilen seri toplantılara bu kez de Tire Belediyesi ev sahipliği yaptı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Fethi Özdemir’in yanı sıra İller Bankası 3. Bölge Müdürlüğü’nden Mehmet Menekşe, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Deniz Dölgen ve Dr. Orhan Gündüz, Tire Kaymakamı Cezmi Türkgöçer, Tire Belediye Başkanı M. Sıtkı İçelli, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, Kiraz Kaymakamı Kadir Okatan, Beydağ Belediye Başkanı Muhsin Pulcu, Selçuk Kaymakamı Nihat Kaynar ve Bayındır Kaymakamı Yüksel Topal katıldı.

Toplantıda, Küçük Menderes Havzası’nın çevre sorunlarına yönelik yapılması gereken çalışmalar, orta ve uzun vadede tamamlanması gereken projeler ele alındı. Belediye başkanları, özellikle dar bütçeleri nedeniyle arıtma tesislerini yapmakta zorluk çektiklerini belirttiler. Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Japon hibe kredisiyle fizibilite çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu belirtirken, Vali Yardımcısı Özdemir bu çalışmaların diğer belediyelere örnek olmasını diledi.

DEܒden Dr. Orhan Gündüz de, Torbalı civarında yaptığı araştırmada Fetret Çayı Köprüsü’nün hemen altındaki suyun debisinin çok düzensiz olduğunu ve 500 m’lik aralıklarla artıp azaldığını belirterek, "Burada kirli suyun yer altı sularıyla karıştığını görmekteyiz. Bu da içme sularının kirlendiğinin bir belirtisidir. Bu konuda acil önlem almalıyız" dedi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Tire Belediye Başkanı M. Sıtkı İçelli ise, atık su problemlerini çözmek için gereken çalışmaları hızla sürdürdüklerini ifade ederek, "Arıtma tesisinin Tire’nin tüm atıksu derelerinin birleşerek Küçük Menderes’e döküldüğü alanda yapılması gerektiği düşüncesindeyiz. Büyük şehir sınırları içerisinde olmamamıza rağmen bu tesis için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden destek alacağız. Bu da bize Tire Belediyesi olarak çevre sorunlarını çözmekte güç verecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 13:32:19
Güncelleme :28 Nisan 2005 Perşembe 13:34:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?