26
Mayıs
2024
Pazar
TİRE - İZMİR

CHP'liler yemekte buluştu

CHP Tire İlçe Örgütü'nün uzun bir zamandır düzenlemeyi planladığı "Birlik ve Dayanışma" yemeği Belediyeye ait Toptepe Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Yemekte yaklaşık 600 davetlinin yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekilleri Bülent Baratalı,Oğuz Oyan, Selçuk Ayhan, eski milletvekillerinden Ali Rıza Bodur ve Halil Çulhaoğlu, Eski İl Başkanı Kemal Karataş, İzmir İl Genel Başkanı Serdar Değirmenci ile partinin çevre ilçe belediye başkanlarıyla, belde teşkilatları da hazır bulundu. Son derece samimi bir ortamda geçen davette gündem, CHP'nin yerel seçimlerde İzmir bazında elde ettiği başarılı sonuçlar oldu. Göreve CHP Genel Merkezi tarafından yaklaşık bir ay önce atanan Tire İlçe Başkanı Savaş Ağan, AKP'nin ülkenin temel taşlarını yerinden oynattığını ve Türkiye'nin artık CHP iktidarına ihtiyacı olduğunu söyledi.
Yemekte söz alarak, partililere seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, yerel seçimlerde İzmir'in 28 ilçe ve 9 beldesinde başarılı sonuçlar alarak iktidara geldiklerini belirterek, "Maalesef sadece Tire ve Bayındır'ı kaybettik" dedi. Bunun dışında toplam 54 belediyenin otuz sekizinde çok büyük bir oy farkıyla seçimleri kazandıklarını hatırlatan Kocaoğlu, " İl genelinde yüzde 34 olan oyumuzu, yüzde 49'lara çıkardık. Metropolde alınan başarılı sonuçlarda hanım partililerimizin katkısı çok büyük oldu. Seçimlere adeta onlar damgasını vurdu. 2011 yılında genel seçimler olacak. Artık bu seçimlerde CHP olarak iktidar olmak istiyoruz. Bu yolda en büyük görev partililerimize düşmektedir. Başarımızı ülke genelinde taçlandırmak inanın bizim elimizdedir. Ayrım yapmadan hizmete devam ederek, hepimizin gönlünde yatan iktidar hedefimizi gerçekleştireceğiz. Başarı akıl ve bilim yolunda yürüyenlerin, CHP'nin olacaktır" şeklinde konuştu.

İzmir Milletvekili Oğuz Oyan da, İzmir'de yerel seçimlerde tarihi bir olay geçekleştiğini ifade ederek, " Bu bize daha zor bir sorumluluk yüklüyor. Başarıyı genişleterek ülke geneline yaymak gerekir. Yerel seçimlerde AKP İzmir'i kendine benzetmeye kalktı. Ancak bizim hedefimiz Türkiye'yi İzmir'e benzetmek.İlk hedefimiz Akdeniz değil, tam tersine kıyılardan başlayarak, Ülke çapında iktidara gelmektir" dedi. Daha sonra söz alan İzmir Milletvekilleri Selçuk Ayhan ile Bülent Baratalı da, iktidarın seçimden seçime halka sadaka dağıttığını, halkın gerçek gündeminin işsizlik ve yoksulluk olduğunu, AKP'nin ise, gündemi suni konularla değiştirip, gerilim politikaları uyguladığını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 12:32:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?