19
Mayıs
2024
Pazar
TİRE - İZMİR

Çok çalıştı ve başardı

ÖSS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte dereceye giren öğrenciler de belli olmaya başladı. Tire Anadolu Öğretmen Lisesi son sınıf öğrencilerinden Hale Şaşmaz, ilk kez girdiği ÖSS sınavında büyük bir başarıya imza attı. Hale Şaşmaz 399.082 puan alarak, yabancı dil alanında Türkiye dördüncüsü olmayı başardı. 2007-2008 öğretim yılını okul birincisi olarak bitiren Tire'li Hale Şaşmaz'ın bu başarısı başta öğretmenleri olmak üzere ailesi ve arkadaşları tarafından da sevinçle karşılandı.


YABANCI DİL KAMPINA GİTTİ
Yabancı dil (YDS) de toplam yüz sorunun yüzünü de doğru olarak yanıtlayan Hale Şaşmaz bu başarısıyla herkese parmak ısıtırken, ileride iyi bir akademisyen olmak istediğini söyledi. Birçok özel üniversiteden teklifler aldığını da belirten Hale Şaşmaz, başarısında en büyük payın ailesinden aldığı destek olduğunu ifade ederek, " Babam ve annem bana her konuda destek olarak başarımda önemli bir pay sahibi oldular. Okuldaki İngilizce öğretmenim Murat Ünay ile de derslerimden arda kalan zamanlarda bol bol soru çözerek sınavlara hazırlandım. Sınavda karşıma çıkan sorular ise son derece kolaydı. Çalışma odamın duvarına sınavlara hazırlanırken astığım 'Bekle beni Boğaziçi Üniversitesi geliyorum.' sloganıyla zor anlarımda motivasyonumu güçlendirdim. Boğaziçi Üniversitesi'ni çok istiyorum ama henüz kesin kararımı vermedim. Yaz tatilimi de eğitim amaçlı yabancı dil kamplarında geçireceğim." Şeklinde konuştu.


OKULUNUN DA GURURU OLDU
Tire Anadolu Öğretmen Lisesi İngilizce öğretmenlerinden Murat Ünay ise Hale'nin ÖSS'de elde başarının kendisi açısından şaşırtıcı olmadığını belirterek, " Hale okula ilk geldiği gün zaten hedefini belirlemişti. Kendisi klasik tarzda çalışan bir öğrenci değildi. Birlikte geçirdiğimiz dört yılın sonunda hem okul birincisi oldu hem de ÖSS'de yabancı dil alanında Türkiye dördünsü olmayı başardı. Kendisiyle okulumuz adına gurur duyuyoruz." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 16:48:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?