20
Mayıs
2024
Pazertesi
TİRE - İZMİR

Develer Tirespor yararına güreşti

DEVELER TİRESPOR YARARINA GÜREŞTİ

İzmir'in Tire ilçesinde 11'incisi düzenlenen geleneksel deve güreşleri, bu kez Tirespor yararına gerçekleştirildi.

Tire Maltepe Mevkii'nde yapılan güreşleri, yaklaşık 8 bin seyirci izledi. Güreşlere 23 merkezden 103 deve katıldı. Etkinliği Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Demokrat Parti İlçe Başkanı Serkan Görüşük, Tire Belediye Meclis Üyeleri Hulki Kızıloba, Ömer Altın, Sami Görüşük, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ve Zeytinova Belediye Başkanı Ali Doğu katıldı.

Havanın müsait olmasını fırsat bilen vatandaşlar, aileleri ile birlikte deve güreşi alanına akın etti. Festival havasında geçen güreşlerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, zaman zaman güreşen develeri ayırmak güç oldu. Güreşlerde derece alan deve sahiplerine ödülleri protokol tarafından verildi.

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, "Halkımızın bu tarz organizasyonlara ihtiyacı var. 11'incisini düzenlediğimiz güreşlerimiz hava şartlarının da müsaade etmesi ile festival havasında geçti. Buradan elde edilen gelir Tirespor'a aktarılacak.Güreşin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dostluk ve kardeşlik içerisinde bir güreş oldu. Bu tarz organizasyonları sıklıkla yapacağız" dedi.

DEVELER TİRESPOR YARARINA GÜREŞTİ
DEVELER TİRESPOR YARARINA GÜREŞTİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2011 Pazar 18:39:02
Güncelleme :13 Şubat 2011 Pazar 22:27:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?