20
Mayıs
2024
Pazertesi
TİRE - İZMİR

Erdoğan Güngör güven tazeledi

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Kara, Deniz ve Hava kuvvetlerimizin birçok yeni silah projelerinde milli sanayimizin ve ordumuzun çıkarları ön planda tutulmuştur" dedi.


AK Parti Tire 3. Olağan Kongresi yapıldı. Tire Belediyesi Seha Gidel Kültür Salonunda gerçekleştirilen kongreye kayıtlı toplam 410 delegeden 270 delege katıldı. Halen ilçe başkanlığı görevini sürdüren Erdoğan Güngör, delegelerin karşısına hazırladığı listeyle tek aday olarak çıktı.


AK Parti Tire İlçe Kongresi'ne Milli Savunma Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Vecdi Gönül'ün yanı sıra İzmir milletvekillerinden İsmail Katmerci, Tire Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli ile AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve yönetim kurulundan bazı isimler katıldı. Birlik ve bereberlik mesajlarının verildiği olağan genel kurulda Selçuk, Ödemiş, Narlıdere ve Çeşme AK Parti ilçe yönetimleri de hazır bulundu.


SAVUNMA SANAYİ HIZLA MİLLİLEŞTİRİLİYOR
AK Parti Tire ilçe kongresinde konuşan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ilçeyi kongreden önce Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli'yle beraber gezme fırsatı bulduğunu ve Tire'de AK Partinin söz verdiği projeleri bir bir uygulamaya koymasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakan Gönül, ilçeye yapılacak 200 yataklı yeni devlet hastanesinin ihale sürecinin 18 Ağustos tarihinde tamamlandığını ifade ederek, "Çok kısa bir sürede hastanemizin temelini hep beraber atacağız. Hastanemizin 100 yatağı tek odalı olacak ve en iyi hizmeti verecek" dedi.

Son zamanlarda yaşanan kuraklık sıkıntısına rağmen gıda sıkıntısı olmadığını anlatan Gönül, şöyle konuştu: "Küçük Menderes Bölgesine de yine en büyük yatırım iktidarımız döneminde yapıldı. Bildiğiniz gibi 2007 yılının 9 Eylül tarihinde Beydağ Barajı'nın kapakları kapatılarak su tutmaya başladı.Tire'de ilk günkü heyecanla, birlik ve beraberlik içinde çalışan arkadaşlarıma teşekkür ederim."


Milli Savunma Bakanlığı'na Türk halkının hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak destek verdiğini belirten Bakan Gönül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Turgut Özal'dan sonra duraklama devresine giren savunma sanayini bütün gayretimizle millileştiriyoruz. Savunma alanında kullanıma sunduğumuz yeni teknolojilerle savunma sanayimizde önemli adımlar attık. Burada yaptığımız iş, Milli Savunmamızın, Milli Sanayimize dayandırılması olmuştur. Kara, Deniz ve Hava kuvvetlerimizin birçok yeni silah projelerinde milli sanayimizin ve ordumuzun çıkarları ön planda tutulmuştur. Elbette diplomasi önemli. Ancak güçlü bir TSK'ya dayanmayan dış politika başarılı olamaz. Bunları koalisyon hükümetleri ile başaramazdık. Hükümetimizden her zaman büyük destek aldık. AK Parti'nin oyları Güneydoğu ve Doğu'da da önemli ölçülerde yükselmiştir. Bu doğru işler yaptığımızın kanıtıdır. Çünkü AK Parti halkın ta kendisidir."


OYLARIN TAMAMINI ALDI
Kongre sonunda, genel kurula katılan toplam 270 delegenin oylarının tamamını alarak 2. kez başkan seçilen Erdoğan Güngör ise, partisinin kongreden birlik ve beraberlik içinde güçlenerek çıktığını söyledi. Başkan Güngör, yaptığı konuşmada, "Tire'de yaklaşan yerel seçimlere yönetime giren yeni arkadaşlarla birlikte hazırlanarak belediye başkanı Mehmet Sıtkı İçelli'nin en büyük destekçisi olacağız. Her zaman olduğu gibi ilçemizin çıkarları doğrultusunda el birliğiyle çalışacağız" dedi.


Yönetimde şu isimler yer aldı: Kamil Yaldız, Şükrü Konca, Mehmet Çeltikçioğlu, Nihat Koçyiğit, Şükrü Filiz, Selda Şentürk, Nergiz Özçelik, Aytül Sarı, Halil Gencoğlu, Ahmet Yapar, Hakan Kaynak, Sabri Özdağ, Mehmet Demir, İbrahim Göksu, Ömer Kusun, Bahattin Oktav, Mehmet Polat, Ender Gülteki, Tuncay Gündem, Recai Çırpan, Mehmet Körpe, Mustafa Pehlivan, İsmail Tapkın ve Ömer Kaya.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 21:59:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?