19
Mayıs
2024
Pazar
TİRE - İZMİR

Hayırseverden eğitime büyük destek

Tire Belediyesi tarafından arsası tahsis edilen ve kaba inşaatı da Tireli hayırsever işadamı Mehmet Rasih Kirazoğlu tarafından yaptırılan Kirazoğlu İlköğretim okulu törenle hizmete açıldı.

Turgut Özal bulvarında yaptırılan okulun açılışını işadamı Rasih Kirazoğlu ile İzmir Valisi Cahit Kıraç gerçekleştirdi. 6 bin metre kare toplam alanı bulunan okul, üç katlı ve 18 derslikli olarak inşa edildi. Törene İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın yanı sıra, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Seyfeddin Yılmaz, Tire Kaymakamı Cezmi Türk Göçer, Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli, Cumhuriyet Başsavcısı Alper Sürgen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer ile çevre ilçe kaymakamları ve daire amirleri katıldı.

"YARINLARA HAZIRLANACAKLAR"
Törende konuşan hayırsever işadamı Rasih Kirazoğlu, okulun kaba inşatının 732 bin TL harcanarak yapıldığını ifade ederek, "Bu konuda bizlere her türlü yardımı esirgemeyen başta Belediye Başkanımız Mehmet Sıtkı İçelli ile İzmir Valimiz Cahit Kıraç'a teşekkür ederim. Böylesine hayırlı bir işin içinde olmaktan son derece mutluyum. Çocuklarımız bu okulda yarınlara hazırlanacaklar" şeklinde konuştu.
"DESTEK VERDİLER"
Tire'nin AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli ise, belediyenin okul çevresindeki alanda kamulaştırmaya giderek, 6 bin metrekare olan alanın 8 bin beş yüz metre kareye çıkarıldığını söyledi. İçelli, Kirazoğlu ailesinin desteklerine de minnettar olduklarını belirterek, "İlçemizde yürütülen Tahtakale Hamamı ve Kirazoğlu Konakları'nın belediyemize devri ve buralardaki restorasyon çalışmalarında Kirazoğlu ailesinden büyük destek ve anlayış gördük" dedi.
"EĞİTİMDE YENİLİK"
İl Milli Eğitim Müdürü Seyfettin Yılmaz da yaptığı konuşmada, bakanlığın son yıllarda eğitim alanında bir çok yeniliğe imza attığını belirterek, "Eğitim Alanında yapılan bu değişiklikler istenilen sonucu vermiştir. Hayırseverlerden 'Eğitime Yüzde Yüz Destek' kampanyası adı altında 145 milyon, 410 bin TL bağış toplanmıştır. Bunlar ülkemizin yarınlarına yapılan bağışlardır" diye konuştu.

Tireli hayırsever İşadamı Rasih Kirazoğlu tarafından yaptırılan okulun kaba inşatına 732 bin TL harcandı. İç dekorasyon ve sıva işlerini ise İzmir İl Özel İdaresi üstlenerek 700 bin TL harcadı. Arsası 6 bin metrekare olan okul binası 572 metre kare alana inşa edildi. 3 Katlı ve 18 derslikli inşa edilen okul verilen süreden iki ay önce bitirildi. 2008-2009 öğretim yılında kendi binalarında depreme karşı güçlendirme çalışmaları yapılması nedeniyle toplam 850 mevcudu bulunan Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri bu binada eğitimlerine devam edecekler. Kirazoğlu İlköğretim Okulu, 2009-2010 eğitim ve öğretim yılından itibaren bölge halkına hizmet vermeye başlayacak.

İzmir Valisi Cahit Kıraç ise, İzmir'de 650 bin öğrencinin 35 bin öğretmenle birlikte eğitim yılının ikinci yarısına başladığını belirterek, şunları söyledi: "Ülkemizdeki genç nüfusu mutlak suretle eğitmemiz lazım. Onun için eğitim alanında hayırseverlerin yaptığı bağışlar önemli bir yer tutuyor. Tire'de de bu alanda Rasih amcamız elini kaldırdı, bizde onun elini tuttuk. Sonuç ise ortada. Böylesine muhteşem bir okul devlet vatandaş işbirliği ile ortaya çıktı." Okulun açılışının ardından Tire Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli ile birlikte yapımı devam eden Kültür Merkezi, Kirazoğlu Konağı ile Sarıca Yusuf Kentsel Dönüşüm ve Sokak Sağlıklaştırma projelerini yerinde gezen ve incelemelerde bulunan Vali Kıraç, belediyeye ait Toptepe Gazinosu'nda yediği yemeğin ardından ilçeden ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 18:29:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?