26
Mayıs
2024
Pazar
TİRE - İZMİR

İnsanlık ölmemiş!

DÜRÜST BERBER CEBİNDE 5 BİN TL BULUNAN CEKETİN SAHİBİNİ BULDU

Tireli kuaför Orkun Toktaş, dükkanında unutulan ve cebinde 5 bin lira olan ceketi, sahibini hatırlayamayınca günlerce 'belki geri gelir' diye sakladı.

İç cebinde beş bin lira nakit para bulunan ceketini, Akyol Caddesi'nde bulunan Model Erkek Kuaförü'nde unutan, önceki dönem Tire il genel meclisi üyesi İbrahim Şentürk, ceketi nerede unuttuğunu da unutunca, günlerce ceketini aradı. Model Erkek Kuaförü Orkun Toktaş ile kalfası Aydın Demer, ceketin unutulduğunu çok sonra fark ettiler. Ceketin kime ait olduğunu hatırlayamayan Toktaş ve Demer, "ceketin ceplerinde cep telefonu, kimlik falan olur bu vesileyle ceketin sahibini bulabiliriz" diye bakınca, iç cebinde 5 bin lira nakit para olduğunu gördü. Bunun üzerine Toktaş ve Demer, 'sahibi geri gelir' düşüncesiyle ceketi dükkanlarında göz önünde tutup saklamaya karar verdiler. Ceketini unuttuktan beş gün sonra aynı kuaföre yine tıraş olmaya gelen Şentürk, kişisel bakımını yaptı. Şentürk, kişisel bakımı sona erdikten sonra koltuktan kalkmak için döndüğünde kaybettiği ceketini askıda asılı görünce büyük bir sevinç yaşadı. 'Bu benim ceketim' diyerek hemen ceketini tanıyan Şentürk'ün ilk işi, ceketin iç cebine bakmak oldu. Ceketin iç cebinde, artık iyiden iyiye kaybettiğine inandığı beş bin lirasını eksiksiz bulan Şentürk'ün mutluluğu ikiye katlandı. Şentürk, kuaför salonunu çalıştıran Toktaş ve Demer'e gösterdikleri dürüstçe davranıştan dolayı teşekkür etti sonra, yaşadığı mutluluğu kendilerine ısmarladığı yemekle paylaştı.

ONURUMUZ İÇİN YAŞIYORUZ

Cebinde beş bin lira bulunan ceketin unutulduğu Model Erkek Kuaför salonunun işletmecisi Orkun Toktaş, "Bu dünyada onurumuz için yaşıyoruz. Çoluk, çocuğumun kursağından haram geçmesini kabul etmem mümkün değil. Cebinde elli bin lira da olsaydı, yine sahibine saklardım. Allah'a şükür, işimiz gücümüz var. Üç'te olsa beş'te olsa rızkımızı kazanıyoruz. Bu bize yetiyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 13:12:00
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 23:55:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?