19
Mayıs
2024
Pazar
TİRE - İZMİR

Kalkınma Ajansı toplantısı yapıldı

İzmir Kalkınma Ajansı'nın "Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Mali Destek Programı" içerikli toplantısı Tire'de yapıldı.


Seha Gidel Kültür Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya ilçe kaymakamı Cezmi Türk Göçer'in yanı sıra Tire'de bulunan kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Toplantıda İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ergüder Can katılımcılara geniş bir sunumda bulunurken uzmanlar, Sedef Özer, Nilüfer Kaya ve Serkan Gümüş de soruları yanıtladı.

Katılımcılara sosyal kalkınma mali destek programının amacı hakkında bilgi veren Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Can, mali destek programından kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların öncelikli olarak yararlanabileceğini söyledi. Genel Sekreter Can, İzmir'de gerçekleştirilecek ve süresi dokuz ayı geçmeyecek projelerin uygun kabul edileceğini belirterek, "Bu program çerçevesinde her bir projeye sağlanacak mali destek 20 bin ile 150 bin TL aralığında olacak. KOBİ mali destek programının temel amacı, işletmelerin rekabet güçlerinin ve istihdamın arttırılmasını sağlamanın yanı sıra temiz ve alternatif enerji kaynaklarının üretim ve tüketimini ile yenilikçi faaliyetleri teşvik etmektir" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 16:46:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?