18
Mayıs
2024
Cumartesi
TİRE - İZMİR

Karatekke kahvehaneleri siyaset meydanı gibi

Tire'nin Karateke Köyü'nde, Tire Belediyesi'nin önderliğinde gerçekleştirilen brifingde, AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci ve CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ile DYP, ANAP, Genç Parti ve Saadet Partisi temsilcileri arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı.

AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci'nin söz almasından hemen sonra, Karateke köylüleri toplu halde Katmerci'nin konuşmasını dinlemeyip, konuşma yapılan yeri terk ederek protesto etti. Bunun üzerine de AK Parti İzmir Milletvekili konuşmasını yarıda keserek masaya oturdu. Daha sonra söz alan CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, konuşmasında, "İşte görün. Köylü size olan tepkisini nasıl gösteriyor. Mağdur durumda olan köylü sizi dinlemek bile istemiyor. Gerçekten köylümüz bugün ne kredi borcunu ne de ektiği hiçbir şeyin karşılığını alamamaktadır. Bizler hangi köye gittiysek, hep dert dinliyoruz" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci de Ersin'e, "Çok iyi demagoji yapıyorsun, bravo sana, gel sana bir sigara ikram edeyim" dedi. Tire Belediye Başkanı Sıtkı İçelli ise, "AK Parti İzmir Milletvekilimiz İsmail Katmerci konuşurken, Tire Bamuk Birliği Başkanı ve yöneticilerinin burada bulunan köylüleri çekip de karşı kahveye yöneltip dinletilmemesi çok üzücü bir olaydır. Ben bu olayı da kınadığımı belirtmek istiyorum. Ayrıca biz Tire Belediyesi olarak brifingin gerek Tiremiz'e ve gerekse köylümüze yararlı neler getirebiliriz, onun hesabını yapıyoruz. Ama köylünün başkalarının dolmuşuna binip de burayı terk etmesi hiç de hoş bir olay değildir" dedi.
Daha sonra yine söz alan AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, "Önemli değil, beni protesto edin ama köylere giremezsiniz diye bir şey bizler için olamaz. Çünkü ben her köye girerim, her köyün sorununa çare bulmak için elimden geleni de yaparım. Daha önceki gün yine Ödemiş'in köyleri olan Bademli, Pirinççi köylerine, ormanlık alanda ağaç meselelerini dinlemek için gittim. Ayrıca Tire ve köylerinde bulunan hazine olan yerleri bizleri tenkit edildiği gibi satmıyoruz. İhale ile veriyoruz ve günümüz Türkiye'sinde eskiden bu yana gelen ekonomik bozukluğu düzeltmek için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.
DYP Genel İdare Kurulu üyesi Emin Dinleten, ANAP adına Aytun Çıray, Genç Garti adına İzmir İl Başkanı Cengiz Üretmen ve SP adına Cenk Kılıç da birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından Karateke köylüleri, partililer ayrılırken, yine seslerini yükselterek "Söz değil icraat istiyoruz. Bütün köylü perişan esas onun çözümünü bulun" dedi.
Yine Bayındır'ın Tokatbaşı Köyü'nden gelen Hasan Sarıbaş isimli köylü ise, AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci arabasına binmeden önce yanına yaklaşarak, "Sayın Başbakanımız Tayyip beye söyleyin, kendisini televizyonlarda ya futbol oynarken görüyoruz ya da dış ülkelerde gezerken. Söyleyin kendisine, biraz bizim sorunlarımızla ilgilensin" dedi ve yanından uzaklaştı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 23:18:15
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 21:04:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?