18
Mayıs
2024
Cumartesi
TİRE - İZMİR

Muhtarın borç intiharı

MUHTARIN BORÇ İNTİHARI

İzmir'de Yüklü miktarda borcu olduğu öne sürülen Tire'ye bağlı Yenişehir Köyü Muhtarı Hüseyin Pek(49), mallarına haciz gelmeye başlayınca bunalıma girerek kendini ağaca astı.

İzmir'in Tire ilçesine bağlı Yenişehir köyünde üzücü bir intihar olayı yaşandı. Borç batağına düştüğü öne sürülen köy muhtarı Hüseyin Pek, kendini iple asarak, yaşamına son verdi. Köyde, bir buçuk yıldır muhtarlık görevini sürdürdüğü öğrenilen evli ve üç çocuk babası Hüseyin Pek'in, son zamanlarda piyasaya ve bankalara olan borçlarını ödeyemeyince bunalıma düştüğü bildirildi. Muhtar Pek'in cesedi, intihar ettikten yaklaşık 24 saat sonra Yenişehir köyüne 2 kilometre uzaklıkta bulunan Işıklar mevkiinde,

tarlalarına anız yakmaya giden köylüler tarafından tesadüfen bulundu. Acı haber, muhtarın evine çabuk ulaştı. Eşinin öldüğü haberine bir türlü inanmak istemeyen Şerife Pek(46), sinir krizi geçirdi. Yakınları, çevresinde sakin ve sessiz kişiliğiyle tanınan Muhtar Hüseyin Pek'in son günlerde evine ve mallarına ardı ardına icra geldiğini ve bu yüzden ekonomik sıkıntı çektiğini söyledi.

 

CESEDİ KÖYLÜLER BULDU

İddiaya göre, Yenişehir köyünü yasa boğan talihsiz olay şöyle meydana geldi. Yaşadığı maddi yetersizlikler yüzünden son günlerde adeta hayata küsen Muhtar Hüseyin Pek, önceki gün saat 17:00 sıralarında kamyonetiyle evinden ayrıldı. Pek, Işıklar mevkiine gelerek, derenin içine indi. Gözüne kestirdiği bir ağaca yanında getirdiği ipi bağlayan, talihsiz adam burada kendisini ağacın dalına asarak intihar etti. Gece evine dönmeyen ve ailesi tarafından merak edilerek, aranmaya başlanılan muhtarın cesedini

olaydan yaklaşık 24 saat sonra köy sakinleri buldu. Jandarma olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, muhtarlarının ölümü ile sarsılan Yenişehir köyü sakinleri ise, "Muhtarın kapısı tanıdığı, tanımadığı herkese açıktı. Köy halkı tarafından son derece sevilen biriydi. Ancak, gerek bankalara, gerekse piyasaya bir hayli borcu vardı. Son olarak, borçlarını zamanında ödeyemediği için evine ve mallarına icra işlemi başlatıldığını öğrendik. Herhalde kendini çaresiz gördü. Çok üzgünüz. Yeri doldurulamayacak biriydi" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2010 Çarşamba 09:04:00
Güncelleme :4 Ağustos 2010 Çarşamba 09:29:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?