19
Mayıs
2024
Pazar
TİRE - İZMİR

Oğlunun resmini tuvaline yansıttı

Tire'li ressam Zehra Terzioğlu, 2006 yılında trafik kazasında kaybettiği 18 yaşındaki oğlu Yiğit'in acısını bir türlü dindiremiyor.

Gözü yaşlı anne son olarak oğlu Yiğit'i kalbinin üzerinde resmettiği tabloya "Kalbimdesin" ismini verdi.

Hayatında yaptığı en zor resim olarak oğlu Yiğit'in tablosunu gösteren acılı anne Zehra Terzioğlu, tabloyu bir ay gibi bir sürede gözyaşları içinde bitirdiğini, ancak bir çok kez de tuvalin başında sinir krizleri geçirerek hastaneye kaldırıldığını söyledi.

OĞLUNUN ADINA KİŞİSEL SERGİ AÇACAK

Gün geçtikçe oğluna karşı dayanılmaz özlemler duyduğunu ifade eden Zehra Terzioğlu, resim sevgisi sayesinde hayata tutunduğunu belirterek, "Yiğit'in ölüm haberini aldığımda açtığım kişisel sergimin 10. günündeydim. Çok uzun bir süre tuvalin başına geçemedim ve resim sanatından uzak kaldım. Ellerim titremeden oğlumun resmini yapmaya karar vermek, kendimde o cesareti bulabilmek uzun zaman aldı. Kompozisyon olarak biricik oğlumu kalbimin üzerinde resmetmeyi uygun buldum. Çünkü evlat sevgisini veya evlat acısını anneler tam yüreklerinde hissederler. En kısa sürede onun adına kişisel bir sergi açarak, adını yaşatmak istiyorum. " şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 12:21:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serdar optik [ serkan - hakan ) IP: 88.240.252.xxx Tarih : 24.12.2008 13:26:40

çok sevdiğimiz bir kardeşimizdi değerli annesine bu yaptığı hareketten dolayı çok teşekkür ederiz allahtan sabır vermesini dileriz