26
Mayıs
2024
Pazar
TİRE - İZMİR

Sevk edecek hastane bulunamadı

KALP KRİZİ GEÇİREN HASTAYI SEVK EDECEK HASTANE BULUNAMADI

İzmir'in Tire ilçesindeki iş yerinde aniden kalp krizi geçiren Ali Karaca, Tire Dr. Ertuğrul Aker Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Hastaneye geldiğinde tüm hayati fonksiyonları durmuş olan Ali Karaca (50) ilk müdahale yapılarak tekrar hayata döndürüldü.

Ali Karaca'nın acil olarak yaşam destek ünitesine bağlanması gerekiyordu. Yaşam destek ünitesi Tire Dr. Ertuğrul Aker Devlet Hastanesi'nde olmadığından derhal İzmir 112 komuta merkezi ile görüşülerek ambulans helikopter talebi yapıldı. Ambulans helikopter havalanmak üzereyken İzmir'de Ali Karaca'yı tedavi altına alacak bir hastane bulunamadı. Tam dört saat Tire Dr. Ertuğrul Aker Devlet Hastanesi'nde yaşam savaşı veren Ali Karaca İzmir'de tedavi edilecek hastane bulunamayınca hasta yakınlarının isteği üzerine İzmir de bulunan özel bir hastaneye nakli istendi. Yeşilyurt Devlet Hastanesi'nden havalanan ambulans helikopter 15 dakika içinde Tire Organize Sanayi Bölgesi helikopter pistine iniş yaptı. Tam donanımlı olan helikopterde Ali Karaca yaşam destek ünitesine bağlandı.

Ali Karaca'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Bir hasta yakını; "İzmir gibi bir yerde yaşam destek ünitesi olduğu halde makine yetersizliği nedeniyle hastayı kabul edecek bir hastane bulamamak çok büyük eksiklik" dedi. Durumu çok acil olan hasta için dört saate yakın hastanelerden cevap beklediklerini anlatan hasta yakını şöyle konuştu: "Sonuç alamayınca kendi imkanlarımızla özel hastaneye götürmek zorunda kaldık. Şimdi tek dileğimiz hastamızın tekrar sağlığına kavuşması."

YENİ DEVLET HASTANESİNDE YAŞAM DESTEK ÜNİTESİ OLACAK

Öte yandan yaşanan stresli dakikaların ardından Tireliler için sevindirici bir haber Tire Dr. Ertuğrul Aker Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Hayali'den geldi. Başhekim Hayali, inşaatı hızla tamamlanan Tire'deki yeni devlet hastanesinde yaşam destek ünitesinin de olacağını açıklayarak; "Hemşehrilerimiz çok yakında bu tür acil durumlarda İzmir'e gitmek zorunda kalmayacak" dedi.

KALP KRİZİ GEÇİREN HASTAYI SEVK EDECEK HASTANE BULUNAMADI
KALP KRİZİ GEÇİREN HASTAYI SEVK EDECEK HASTANE BULUNAMADI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 17:40:02
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 23:53:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?