18
Mayıs
2024
Cumartesi
TİRE - İZMİR

Tapu cinayetinin maktülleri adli tıptan alındı

Tire'de arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan tartışmada hayatını kaybeden 3 kişinin cesedi, yakınları tarafından İzmir Adli Tıp Kurumu’ndan alındı. Tire’de çiftçilik yapan Halil Bağrıaçık, 1 yıl önce oto tamirciliği yapan Ahmet Çizre’den (30) 7 bin 500 YTL borç para aldı.

Bağrıaçık, aldığı borç paraya karşılık Çizre’ye 15 dönümlük arazinin tapusunu verdi. 1 ay önce borcunu ödeyen Halil Bağrıaçık, zeytinliklerin tapusunu geri almak için Ahmet Çizre’yle görüşmek istedi.

Bu arada 15 bin YTL değerinde patates satan Ödemişli çiftçi Mehmet Uyar (50,) arkadaşı Ahmet Çizre’ye patateslerin parasını almadığı için zeytinliklerin tapusunu vermemesini istedi. Borcuna karşılık tapuyu alamayan Halil Bağrıaçık, olayı oğulları Eşref ve Mustafa Bağrıaçık’a anlattı. Taraflar arasında çıkan tartışmanın büyümesi sonucu Eşref Bağrıaçık, Ahmet Çizre, Mehmet Duyar ve aracı olduğu belirlenen Salim Çağlayan’ı (60) bulundukları minibüsün içinde pompalı tüfekle vurarak öldürdü.

Olayda Halil Bağrıaçık da bacağından yaralandı. Olaydan sonra vurulan 3 kişinin cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Otopsileri yapılan cenazeler, bu sabah yakınları tarafından alındı. Ölenlerden Mehmet Duyar’ın memleketi Ödemiş’in Ovakent Köyü’nde, Ahmet Çizre ve Salim Çağlayan’ın ise Tire’de Mehmet Akif Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 14:26:24
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 14:28:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?