20
Mayıs
2024
Pazertesi
TİRE - İZMİR

Tire Festivali Sayısal Gece'yle sonlandı

Tire'de 13 gün süren Geleneksel El sanatları Üretim Kültürü ve Turizm Festivali "Sayısal Gece" programıyla sona erdi.


TRT 1' den canlı olarak yayınlanan programı ünlü sanatçı Sibel Can sundu. Program konukları ise, Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz seslerinden Müşerref Akay ile Türk Halk Müziği'nin güçlü isimlerinden Sümer Ezgü oldu.

Programda ünlü şovmen Ceyhun Yılmaz'da esprileriyle Tire'lileri kırdı geçirdi. Tire 4 Eylül Stadyumunu dolduran yaklaşık 20 bin kişi ünlü sanatçıların seslendirdiği şarkılarla coştu. Aşırı kalabalık ve yaşanan izdiham teknik ekibe ve güvenlik güçlerine zor anlar yaşatsa da coşkulu kalabalık stadyumdan mutlu ayrılmayı bildi.

Ünlü sanatçı Sibel Can, canlı yayının ardından şarkılarını okumaya devam etti. Sanatçı, Tire Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli'nin özel isteği üzerine başta "Lale Devri" ve "Çakmak Çakmak" isimli şarkılar olmak üzere toplam dört şarkı seslendirdikten sonra sahneden alkışlar eşliğinde ayrıldı.

Sayısal Gece programında yer alan sanatçılara sahnede birer plaket vererek teşekkür eden Tire'nin AK Partili belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli, festivalin bu yıl içeriğiyle tatmin edici olduğunu ifade ederek, "Başta yöremizin el sanatları olmak üzere tarım ve turizm alanında da ilçemizin tanıtımını en iyi şekilde yaptık. Şimdiki hedefimiz gelecek yıl festivalimizi daha da geliştirmek olacak. İlçemiz kabuğundan sıyrılarak, markalaşma alanında önemli adımlar attı. Tire'de sağlanan bu birliktelik ile inanıyorum ki geleceğin yıldız kentlerinden biri olmaya adayız. 13 gün süren festival boyunca, gerek standlarımızda yer alan firmalara, gerekse festivalimize katılan sanatçı arkadaşlarımıza ve ilgilerinden dolayı yerli, yabancı ziyaretçilerimize şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 13:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?