20
Mayıs
2024
Pazertesi
TİRE - İZMİR

Tire stadı çözüm bekliyor

İzmir'in Tire ilçesindeki 4 Eylül Stadyumu çim olacağı günü bekliyor. 

Sahanın patates tarlasına benzediğini belirten Tireli vatandaşlar, verilen sözlerin yerine getirilmesini istedi. Söz verilmesine rağmen iki yıldan bu yana stada bakım yapılmadığını belirten Tirespor Başkanı Ömer Eryiğit, İzmir İl Geçlik Spor Müdürü Sabri Sadıklar'ı göreve çağırdı. Başkan Eryiğit, "Artık bıçak kemiğe dayandı. Sabrımız kalmadı. Hakkımızı gerekirse Ankara'da arayacağız. Bakanımız Murat Başesgioğlu'na stadyumun içler acısı halini hazırladığımız belgelerle anlatıp verilen sözlerin bir türlü tutulmadığını belirteceğiz" şeklinde konuştu. 

TİRE'YE AYRILAN BÜTÇE ÖDEMİŞ'E Mİ GİTTİ 

İki yıldır Tire 4 Eyiül Stadyumu'na tek bir çivi dahi çakılmadığını da ifade eden Tirespor Başkanı Ömer Eryiğit İzmir İl Gençlik Spor Müdürü Sabri Sadıklar'a bir mektup göndererek, klüp olarak sıkıntılarını şöyle sıraladı, "Bundan bir yıl önce 2007-08 sezonu başlamadan önce Tire 4 Eylül stadyumuna gelerek eksikleri belirlemek amacıyla Belediye Başkanımız Mehmet Sıtkı İçelli ve bizlerle beraber stadı gezdiniz. Sonuçta burada maçların oynanamayacağına, soyunma odalarının ve zeminin çok kötü bir durumda olduğuna karar verdiniz. Geçen sezon ilk yarı maçlarımızın tümünü deplasmanda oynamamıza rağmen statta iyileştirme çalışmaları bir türlü başlamadı. Hatta soyunma odalarında bulunan tuvalet, lavabo ve pisuarlar Tire Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli'nin gayretleri ile değiştirildi. 2007 yılında ödenek ayrılmadığı için iyileştirme çalışmalarının 2008 bütçesinden karşılanacağını öğrenmemize karşın, halen bir çalışma başlamamıştır. Sezonun başlamasına çok az bir süre kalmasına rağmen nerede oynayacağımız belli olmadığından transfer çalışmalarına bile başlayamadık. Defalarca söz verildi. Ödemiş Stadyumu'nda bize ayrılan bütçeyle çalışmaların başladığı duyumunu almamız ise hepimizi derinden üzdü. Futbolcularımızın böylesine kötü bir zeminde sakatlanırız endişesi yaşayıp, tam anlamıyla verimli olamamaları da geçtiğimiz sezon hedeflerimize varamamamıza neden oldu. 2008 Nisan ayında bir kez daha zeminin değiştirilerek suni çim yapılacağını söylediniz. Ama yine olmadı. Çalışmalar ödenek yetersizliğinden veya başka bir nedenden dolayı başlamayacaksa konuyu TBMM'ye taşıyıp Bakanlarımıza ve Bölge Milletvekillerimize aktaracağız" dedi. 

Tire'nin AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli de Tirespor Klübü Başkanı Ömer Eryiğit'in ardından AK Parti İzmir Milletvekillerine bir mektup göndererek, 4 Eylül stadının bakım ve onarıma alınacağının Gençlik Spor İl Müdürlüğünce defalarca kez ifade edilmesine rağmen bunun gerçekleşmediğini ve sahanın artık futbol oynanamaz hale geldiğini söyleyerek , "Ümidimiz İzmir İl Özel İdaresi ek bütçesi dahilinde sahamızın suni çim yapılmasıdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 17:11:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayşe nur özcan IP: 88.246.129.xxx Tarih : 21.08.2008 18:10:56

Bence sporu seven bir Bld.Bşkanı olsaydı bu böyle olmazdı.Bence çok pasif kalıyor Bld.Bşkanı...Çünkü sonuçta hükümet yani AKP li bir Bld.Bşkanımız var ama icraat yok..