20
Mayıs
2024
Pazertesi
TİRE - İZMİR

Tirenin kaldırımları yenileniyor

Tire Belediyesi ilçenin çehresini değiştirmek amacıyla kolları sıvadı. Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte asfalt sezonunu açan Tire Belediyesi hemen ardından da kentte eskiyen ve zamanla yıpranan kaldırım taşlarını yenileriyle değiştirmekamacıyla hummalı bir çalışma başlattı.


İlk etapta İstiklal ve Cumhuriyet mahallelerinde toplam dört sokak ve bir caddede başlayan çalışmalar kısa sürede bitirildi. Öğretmen, Berber, Eğrek ve Kazanoğlu sokaklar ile İstasyon caddesi, Fatih parkı önünde başlayan çalışmalarda Belediye Fen İşleri ekipleri eskiyen kaldırım taşlarını yeni ve dekoratif kaldırım parkeleriyle değiştirerek bu alanlardaki çalışmalarını hızla tamamladı.


İKLİM KOŞULLARINA DAYANIKLI
Tiri Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli ilçede yapılan çalışmalarla modern ve günün gereklerine uygun, çağdaş bir kent yaratmaya gayret gösterdiklerini ifade ederek, "Ekiplerimizin daha önceden belirledikleri mahalle ve sokaklarda kaldırım yenileme çalışmalarımız yaklaşık olarak üç ay boyunca devam edecek. Bu çalışmalar süresince ortalama 8.500 metrekare TSE standartlarında kaldırım parkesi, 2000 metrekare de bordür döşenecek. Kullandığımız malzemelerin ise her türlü iklim koşullarına dayanıklı uzun ömürlü olmasına özen gösteriyoruz. İhalesine de önümüzdeki birkaç gün içinde çıkacağız." Şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 17:09:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?