18
Mayıs
2024
Cumartesi
TİRE - İZMİR

Tire'nin tek kadın yarışçısı

MOTOR SPORLARINDA TİRENİN GURURU CANAN TEKKURŞUN

İzmir'in Tire İlçesinde bir yemek fabrikasında müdirelik yapan Canan Tekkurşun(31) İlçenin profesyonel anlamda yarışlara katılan tek bayan motorcusu olma ünvanını elinde bulunduruyor.

15 yaşında içine motor sevdası düşen Canan Tekkurşun daha sonralarda bu alanda ilerleyerek yarış motoru kullanmaya başladı.2006 yılında Türkmok (Türkiye Motorsiklet Klübü)'ne üye olarak İzmir'de resmi yarışlara katıldı. Aynı yıl İzmir de ufak bir kaza atlatan Tekkurşun bir yıl ara verdiği motor sporlarına tekrar döndü. 2007 yılında katıldığı yarışlarda İzmir il ikincisi olan Tekkurşun aynı yıl İzmir Urlada yapılan ATV Motor yarışlarında birinciliği göğüsledi. 2007-2008 yılında İzmir pistinde motor sürüş eğitmenliği yapan Canan Tekkurşun İçindeki motor sevdasının hiçbir zaman bitmeyeceğini söyleyerek şöyle konuştu: "15 yaşlarında başladığım motor sevdası günden güne büyüyerek arttı. 2006 yılında aldığım yarış motoru ile İzmir'de yarışlara katılarak dereceler elde ettim.Motor kullanmak benim için vazgeçilmez bir duygu. Tüm bayanlara motor kullanmayı tavsiye ediyorum ancak motor hata kabul etmez.Nasıl her şey ufaktan başlıyorsa ilk olarak küçük motorlarla bu spora başlanmalı ve eğitimini aldıktan sonra hız motorlarına geçiş yapılmalıdır."

Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde Yüksek lisans Mezunu olan Canan Tekkurşun yoğun iş temposu nedeni ile artık yarışlara katılamadığını söyleyerek zaman bulduğunda motoru ile gezintiye çıktığını sözlerine ekledi.

MOTOR SPORLARINDA TİRENİN GURURU CANAN TEKKURŞUN
MOTOR SPORLARINDA TİRENİN GURURU CANAN TEKKURŞUN
İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2010 Perşembe 10:12:02
Güncelleme :22 Temmuz 2010 Perşembe 18:48:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?