24
Mayıs
2024
Cuma
TİRE - İZMİR

Unutmayın polis kontör istemez!

KONTÖR DOLANDIRICILARINA KARŞI UYARI

Özellikle son günlerde bazı art niyetli kişilerin halkı çeşitli oyunlarla kandırarak kontör dolandırıcılığı yaptıkları ve bu kontörleri paraya çevirerek izlerini kaybettirdiği belirlendi.

İzmir'in Tire ilçesinde buna benzer 5-6 vaka yaşandığı ve bu kişilerin mağdur olduğu belirlenirken, emniyet müdürlüğü bu konuda çalışma başlattı. Tire İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Demirel, yaptığı açıklamada, "kontör dolandırıcılığı ile ilgili halkın mağdur olmaması amacıyla alınması gereken tedbirlere dair emniyet müdürlüğünce bilgilendirme yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu" bildirdi.

Tire Emniyet Müdürü Hüseyin Demirel, kolluk kuvvetlerinin vatandaşlarımızdan doğrudan bir talebi olmayacağını, kendisini polis ya da sivil polis olarak tanıtan şahıslardan böyle bir durumla karşılaştıklarında şüphelenmeleri üzerine o şahıslardan kimliklerini göstermelerini istedi.

"Bu tarz şahısların üniformalı dahi olsa sizden bir talepleri olursa kimlik göstermelerini rica edin" diyen Demirel, "bu tarz vakalara maruz kalan vatandaşların kısa sürede kolluk kuvvetleri ya da Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat etmeleri gerektiğini bu müracaat sonunda savcılığın talimatı ile bu kişilerin yolladığı kontörlerin bloke edilmesi, GSM şirketine gönderilmesi ve mahkeme süreci içinde kontörlerin iadesinin mümkün olabildiğini" sözlerine ekledi.

Demirel, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "vatandaşların, doğrudan telefonla arayarak kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp ikna etmek amacıyla emniyet müdürlüğünün ismini kullanarak, aradıkları kişiden size yazdıracağımız GSM numarasına kontör göndermelerini isteyip daha sonra bu masrafların devlet tarafından karşılanacağını beyan etmektedirler. Böyle kişilere kesinlikle itibar edilmemeli. Paniğe kapılmadan derhal 155 No.'lu Polis İmdat telefonunu arayarak kolluk kuvvetlerinden yardım istenmelidir."

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 14:15:03
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 23:20:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?