18
Mayıs
2024
Cumartesi
TİRE - İZMİR

Zeytin İskelesi kapılarını basına açtı

ZEYTİN İSKELESİ BASINA KAPILARINI AÇTI

Sadece Naturel Sadece Ege sloganı ile Tire’de kurdukları Zeytin İskelesi isimli Zeytin Yağı şişeleme tesislerinin tanıtımı için basın mensuplarına bir tanıtım gezisi düzenleyen Tire Zeytin İskelesi firması Tire’deki fabrika binasını medya mensuplarına tanıttı.

İzmir bölgesinden 15 basın kuruluşunun temsilcisini Tire’deki tesislerinde ağırlayan Zeytin İskelesi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kuloğlu, yönetim kurulu üyesi Hüseyin Kuloğlu ve şirketin genel müdürü Fatih Cenikli, basın mensuplarına verdikleri kahvaltılı toplantıda Zeytin İskelesi tesisleri ve firma hedefleri hakkında bilgiler vererek soruları yanıtladı.

Uzun yıllardır Tekstil sektörünün içinde faaliyet gösterdiklerini söyleyen Zeytin İskelesi Yönetim Kurulu başkanı İsmail Kuloğlu, tekstil sektöründe yaşanan daralmanın ardından firma olarak rekabet edebilecekleri bir yatırım arayışına girdiklerini ifade etti. 3 yıl önce başladıkları fizibilite çalışmaları ile öncelikli olarak neyin ne olduğunu ve neleri nasıl yapabileceklerini belirlemeye çalıştıklarını hatırlatan Kuloğlu, “Zeytin İskelesini kurmadan önce danışmanlık firmalarından danışmanlık desteği aldık. Böyle bir işe başlayıp başlayamayacağımız yönünde projeler ürettik ve sonunda Türkiye’nin en kaliteli Zeytinyağı markasını oluşturabileceğimize karar vererek bu tesisi kurduk” dedi.

Zeytin İskelesinin kuruluş aşamasında neyin nerede ve nasıl kullanılacağına karar verdiklerini ve Türkiye’de hiç olmayan makinaları temin ederek işe koyulduklarını vurgulayan Kuloğlu, “Henüz 3 ay önce tesisimizi faaliyete açmış olmamıza rağmen bu gün geldiğimiz noktada tüketiciye sunduğumuz kaliteli Zeytin yağı markalarımız ile övünüyoruz. Tüm bunları başarırken her zaman birlikte olduğumuz medyanın öneminin bilincinde olarak hareket ettik ve medaya mensuplarına firmamızı tanıtırken aynı bilinçle devam ettiğimizi vurgulamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra Zeytin İskelesi Zeytinyağı şişeleme tesisleri hakkında bilgiler veren genel müdür Fatih Cenikli, Zeytinyağı sektörüne medyanın verdiği destekten dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Zeytin İskelesi tesislerinin çok iyi projelendirilmiş olduğunu vurgulayarak, “Tesisimizin temelini oluşturan projenin iki temel unsuru var bunlardan biri çok iyi bildiğimiz bir işi yapıyor olmamız diğeri de oldukça kaliteli bir ekiple çalışıyor olmamızdır. Sonuçta tüketicinin tepkisine bakarak ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu görebiliyoruz. Türk tüketicisi kendisine kaliteli bir ürünü samimiyetle sunanları ödüllendiriyor” dedi.

Tesislerinde sadece Ege bölgesindeki naturel Zeytin yağı üretimlerini değerlendirildiklerini ve Ayvalık, Edremit , Ezine bölgelerinin sızma, naturel ve organik olmak üzere farklı niteliklerde zeytinyağlarını ürüne dönüştürdüklerini söyleyen Cenikli, “Organik deyince ülkemizde akla pahalı bir ürün akla geliyor. Ama biz iddia ediyoruz ki bizim markamızın ürünleri hem en kaliteli şekilde piyasaya sunuluyor hem de piyasadaki sıradan ürünlerin 3-5 katı fiyata değil. Geçtiğimiz yıl 120 sızma zeytinyağını inceledik ve bunlardan yalnızca 5-6 adedini ürün olarak işlemeye karar verdik. Oldukça seçici olduğumuzu bu oranlardan anlayabiliriz. Üretim aşamasında iyi bir zeytinyağının mutlaka koyu şişelerde piyasaya sunulması gerektiğini biliyor ve bu maliyetlere rağmen kalitemizden ödün vermiyoruz. Tesisimizde üretilen Zeytinyağı markalarının her biri AB zeytinyağı standartları ile aynı değerlere sahip. Şişelediğimiz ürünlerin kapağı evde açılana kadar aynı değerlerini kesinlikle korumaktadır” şeklinde konuştu. Türkiye’de Zeytinyağı tüketiminin Avrupa standartlarının çok altında olduğunu hatırlatan Cenikli, “Türkiye’de 150 milyon zeytin ağacı var keşke bu sayı 300 milyon olsa. Biz bu yüzden iç pazarı hedefliyor ve hem üreticimizi hem de tüketicimizi desteklemek istiyoruz. Türk tüketicisine doğrudan kaliteli ürün sunmayı hedefliyoruz. Buna paralel olarak olarak ülkemizdeki zeytinyağı tüketimini artırmaya katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

ZEYTİN İSKELESİ BASINA KAPILARINI AÇTI
ZEYTİN İSKELESİ BASINA KAPILARINI AÇTI
ZEYTİN İSKELESİ BASINA KAPILARINI AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 10:26:03
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 13:54:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?