22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Afet konutlarının kuraları çekildi

TOKİ, Simav depreminin yaralarını sardı. 6 ayda tamamlanan afet konutlarının kuraları dün çekildi, Cumartesi gününden itibaren de hak sahiplerine teslim edilmeye başlanacak.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 19 Mayıs 2011'de, 5,9 şiddetindeki depremle sarsılan Simav'daki depremzedeleri kalıcı konutlara kavuşturdu.

Simav'daki afet konutları 6 ay içerisinde tamamlandı.

Simavlı depremzedelere afet konutlarının teslim edileceğinin müjdesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Van Erciş'te vermişti. Erdoğan'ın açıklamasının ardından dün konutların kura çekilişi yapıldı; hak sahipliği belirlenmiş ve sözleşme imzalayan depremzedeler, kalıcı konutlarını belirledi.

KONUTLAR CUMARTESİ DAĞITILACAK
Depremzedeler, 19 Kasım Cumartesi gününden itibaren kademeli olarak konutlarını teslim alarak yerleşmeye başlayacak.

TOKİ, acil barınma ihtiyacının yanı sıra depremde hasar gören sosyal donatıları da tamamlıyor. İdare, Simav'da ve komşu ilçelerde deprem afetinden ağır hasar gören ya da yıkılan sosyal donatıların yerine depreme dayanıklı donatılar inşa ediyor. Bu kapsamda; 1 adet Hükümet konağı, bir adet Halk Eğitim Merkezi, 2 adet 32 derslikli, 2 adet 24 derslikli, 1 adet 16 derslikli ve 2 adet 8 derslikli olmak üzere 7 ilköğretim okulu, 2 adet 32 derslikli, 1 adet 16 derslikli lise ile 1 adet Kız Meslek Lisesi, 1 adet 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesi ile 5 atölye olmak üzere, 5 lise, 1 adet ana okulu, 2 adet ticaret birimi ile 14 adet cami, 200 kişilik pansiyon inşaatlarını da yapıyor.

TOKİ, sosyal donatı kapsamında bölgede 14 afet camii inşa edecek. Afet camileri, Hisarcık'ın Hocalar, Kutlubeyler ve Kutluhallar Köyü, Pazarlar'ın Örey Köyü, Şaphane Derbent mevkisi, Simav'ın Çavdır Mahallesi, Beyce Köyü, Hüsüm Köyiçi ve Karaarmut mevkisi, Naşa Köyü Koy mevkisi ile Köyiçi mevkisine yapılacak.

 

...
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2011 Perşembe 16:33:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?