7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

AKP iktidarındaki Kütahya

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI ŞÜKRÜ NAZLI, 'AK PARTİ İKTİDARINDAKİ KÜTAHYA'YI ANLATTI

Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı, "Bir ilin kalkınması, ilde yaşayanların refah düzeyinin artması o ilin rekabet gücünü artıracak yol, ulaşım, haberleşme altyapısı, enerji ve işgücü imkanlarına bağlıdır. Bunları gerçekleştirdiğimiz zaman kalkınmamıza bağlı olarak ülkemizin refahı ve halkımızın zenginleşmesini sağlamış oluruz" dedi.

Ülke genelindeki değişimden Kütahya'nın gerekli payı aldığını ifade eden Nazlı, "En iyi hizmeti yapabilmek için, en iyi donanıma, birikime, tecrübeye sahip olmamız gerekiyor. Türkiye değişiyor, dünya değişiyor, rekabet artıyor, her gün yeni sorunlar ortaya çıkıyor. Değişime ayak uydurmak, kendimizi geliştirmek, halkımızın talep ve beklentilerini en iyi şekilde yerine getirmek durumundayız.Bu kapsamda Kütahya’da 2003 yılından itibaren önemli bir çaba gösterdi. Ülkemizde huzur ve istikrar ortamının sağlanması, altyapı, eğitim, sağlık ve diğer tüm alanlarda başlayan atılımlar Kütahya’da da kendini gösterdi" diye konuştu.

AK Parti iktidarında 156 kilometrelik duble yol yapıldığını aktadar Nazlı, "Kütahya’nın her köşesine yeni yollar yapıldı. Köylerden başlayarak beldelere, ilçelere ve diğer illere tüm yol bağlantıları iyileştirildi. Yol güvenliği sağlandı, kaza riskleri azaldı, rahat ve konforlu bir ulaşım imkanı yanında, sanayi ve ticaret yatırımları arttı.156 kilometre duble yol tamamlandı. Yeni projeler devam ediyor. Ankara- İzmir otoyol projesi Altıntaş bölgesinden geçecek"şeklinde konuştu.

"YILLARDIR İHMAL EDİLEN DEMİRYOLLARINI ŞAHA KALDIRDIK"

Kütahya'nın da hızlı trene kavuşacağını kaydeden Şükrü Nazlı, "Yıllardır ihmal edilen Demiryolları AK Parti ile hayat buldu. Raylar ve beton traverslerde meydana gelen bozulmalar nedeniyle trenlerin seyir emniyeti için hız kesen trenler hat yenilemeleriyle hızlandı. Geç gelen trenler tarihe karıştı. Daha hızlı ve konforlu bir tren yolculuğu dönemi başladı.Yıllardır beklenen ve trenlerin gecikmesine yol açan Alayunt-Kütahya arası 2. hat yapımı 2009 yılında tamamlandı. Eskişehir-Kütahya hattında tüm hatlar yenilendi. Kütahya-Tavşanlı-Balıkesir hattında yenileme çalışmaları 28 Temmuz 2010 tarihinde başladı.Eskişehir-Ankara hızlı tren bağlantısına Raybas sistemi ile entegrasyon sağlandı. Kütahya’dan yola çıkan bir hemşehrimiz en geç 3 saat içinde Ankara’ya ulaşabilmekte.Gelecekte İstanbul-Antalya hattı yapılarak Kütahya’mız da bu sisteme katılarak hızlı trene kavuşacaktır" dedi.

"HAVALİMANIYLA BİRLİKTE BÖLGE İLLERİNİN REKABET GÜCÜ ARTACAK"

Havalimanının bölgedeki sanayi ve ticaretin gelişmesine de büyük katkı sağlaycağını anlatan Başkan Nazlı, "Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerinin üçgenine kurulacak olan Bölgesel Zafer Havalimanı ihalesinin 28 Temmuz 2010 tarihinde yapılarak yüklenici firmanın belirlenmesi bu 3 kentte büyük bir sevinçle karşılandı.Zafer Havalimanı, bölgenin termal turizm kaynaklarına ulaşımı kolaylaştıracak, kültürel ve tarihi mirasını gün yüzüne çıkartacak Frig Vadisini, Aizonai antik kentini ve Hayme Ana’yı dünya turizmine kazandıracak. Bölge illerinin rekabet gücünü artıracak, sanayi ve ticaretin gelişimini hızlandıracak.Zafer Havalimanı ihalesinin müjdesini veren Başbakanımıza ve bu konuda emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum. Bölgede yatırım yapan müteşebbislerimize ucuz ve temiz enerji kaynakları temin edilerek yatırımların hızı artırılmıştır. 2004 yılında Kütahya doğalgazla tanışmış, konutlarda ve sanayide kullanımına başlanmıştır. Köylerde tüm enerji nakil hatları yenilenmiş, şehirler aydınlatılmış, sanayi tesislerinde gerekli güçlendirmeler yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

Kütahya'nın artık marka bir şehir olma yolunda hızla ilerlediğini söyleyen İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı, "Türk Telekom tarafından telekominikasyon alanında önemli çalışmalar yapılarak şehir merkezlerinden köylere kadar kablolar döşenmiş ve ADSL bağlantıları yapılmıştır. Tüm okullarımız BTS sınıfları ve ADSL bağlantısına kavuştu. Son 7 yılda 1057 derslik yapılarak hizmete girdi. Yeni Anadolu, Anadolu Öğretmen ve Fen Liseleri açıldı. Meslek liselerine önem verildi. Nitelikli işgücü amacıyla yeni EML, Kız Meslek Sağlık Lisesi, Turizm Otelcilik, Sosyal Bilimler ve Adalet Meslek Liseleri açılarak hizmete girdi.Yüksek öğrenimde DPÜ her geçen gün büyümekte. 35 bine varan öğrenci sayısı yeni yapılan fakülte ve Meslek Yüksek Okulu binaları şehrimizin dört bir yanında yükselmekte. Güzel sanatlar Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi açılıyor. Tıp Fakültesi artık Kütahya’da hizmet veriyor.Kuzey Ege Kalkınma Ajansı, DPÜ Teknoloji Tasarım Merkezi ve Sektörel bölgesel teşviklerle Kütahya gelecekte daha hızla büyüyecek ve markalaşacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 15:00:02
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 18:52:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mesut akarsu IP: 78.176.168.xxx Tarih : 2.08.2010 11:07:08

sen ne konuşuyosun şükrü bey kütahyanın neresi kalkınmış sen bide kalkmış basın mensubu arkadaşlara fetva veriyosun hani nerde akp ne yaptı yoldan başka park bahçeden başka gürallara verdiniz arazileri kütahyalıyı oynatıyolar nerde hani kalkınma sn sükrü nazlı sen sevgi yolunda gezmiyosun sanırım bi makamından kalkda kütahya akp zamanında ne olduna bak kalkınmanın yanından bile geçemezsiniz en yakınındaki uşak bile kalkındı kütahya yerinde sayıyor ben bu kütahyanın vekillerini hiç görmedim anca seçim zamanları piyasaya çıkıyolar yazık yazık bide konusuyorsunuz...!!!