7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Başbakan 43 tesisin toplu açılışını yaptı

BAŞBAKAN ERDOĞAN, KÜTAHYA'DA 43 TESİSİN TOPLU AÇILIŞINI YAPTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz başından itibaren sadece milletimize güvendik. Milletimizin enerjisi, iradesi, azmiyle birlikte bütün engelleri aşmayı bildik" dedi.

Başbakan Erdoğan, Kütahya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 43 tesisin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, söz konusu tesislerin her birinin farklı bir başarı öyküsüne sahip olduğunu belirterek, her bir firmanın Kütahya kadar Türkiye'nin de yüzünü ağarttığını söyledi.

2002 yılında Kütahya'da toplam işletme sayısının 5 bin 283 olduğunu açıklayan Recep Tayyip Erdoğan, "Hükümetimizin görev yaptığı şu son 7,5 yıllık zaman dilimi içinde işletme sayısında bin 731 adet artış sağlandı. Haziran 2010 tarihi itibariyle Kütahya'da faaliyet gösteren işletmelerin sayısı 7 bin 14'e yükselmiş durumda. Yani yüzde 33 oranında bir artış sağlanmıştır. Türkiye'nin her bölgesinde, vilayetinde olduğu gibi Kütahya'da da KOBİ dostu bir hükümet olarak KOBİ'lerimize tarihi imkanlar sunduk, tarihi seviyelerde destek sağladık. Hükümetimizden önceki 12 yılda KOSGEB aracılığıyla sadece 4 işletmeye 34 bin lira gibi sembolik bir destek verilmiştir. Bizim dönemimizde KOSGEB son 7,5 yılda bin 38 işletmeye yaklaşık 7 milyon lira destek sağladı. Bu sayede 55 milyon lira kredi hacmi oluşturduk. Bütün bu olumlu gelişmelere paralel olarak Kütahya'da sigortalı çalışan sayısında da inanılmaz bir artış sağlandı. 2002 yılında işçi statüsünde çalışan sigortalı sayısı toplam 38 bin iken, 2010 yılında bu sayı yüzde 64 artışla 62 bine yükseldi. Kütahya sanayisini, iş gücünü, istihdamını desteklemek için eğitim noktasında da büyük yatırımlar gerçekleştirdik ve bin 32 dersliğin yapımını tamamladık. Sağlıkta da atılan birçok adım var" diye konuştu.

Başından itibaren sadece millete güvendiklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Milletimizin enerjisi, iradesi, azmiyle birlikte bütün engelleri aşmayı bildik. İşte bugün yine bu azimle kararlılıkla Kütahya ekonomisine katkıda bulunmak için büyük bir adımı atıyoruz. Yeni yatırımları, tesisleri, eserleri Kütahya'ya kazandırıyoruz. Bu yatırımlar; istikrar ve güven ortamının bütün vilayetlerimize temelli bir şekilde yerleştiğini, üreticimizi, sanayicimizi, işverenimizi artık bırakınkrizlerden etkilenmeyi, krizleri fırsata dönüştürdüğünü en güzel şekilde ispat ediyor. Yatırımcımız biliyor ki, Türkiye'nin geleceği emin ellerdedir. Çünkü girişimcimiz biliyor ki, Kütahya'nın geleceği sigorta altına alınmıştır. Sanayicimiz biliyor ki, bugüne kadar üretimden ihracata kadar her alanda Türkiye'nin kazancını, itibarını artıran Türkiye'yi bölgesinde lider hale getiren işinin ehli bir hükümet görev başındadır."

Erdoğan, konuşmasının ardından canlı sinevizyon gösterisiyle Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katıldığı Çavdarhisar ilçesindeki otel ve diğer tesislerin açılışını yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılışı yapılan bir tesisi gezdikten sonra Kütahya'dan ayrıldı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN, KÜTAHYA'DA 43 TESİSİN TOPLU AÇILIŞINI YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 22:18:01
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 23:13:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?