7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

BESYO 280 öğrenci alacak

DPÜ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU'NA ÖZEL YETENEK SINAVI İLE 280 ÖĞRENCİ ALACAK

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu’na, özel yetenek sınavı ile birnici ve ikinci öğretim için 280 öğrenci alınacağı bildirildi.

Yapılan açıklamada, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun programlarına Özel Yetenek Sınav ile Beden Eğitimi Spor Öğretmenliği Bölümü I.Öğretim için 14 bayan, 26 erkek toplam 40 öğrenci; Antrenörlük Eğitimi Bölümün için 14 bayan, 26 erkek toplam 40 öğrenci; Spor Yöneticiliği Bölümün için 14 bayan, 26 erkek toplam 40 öğrenci; Rekrasyon Bölümü için 14 bayan, 26 erkek toplam 40 öğrenci olmak üzere toplam 160 öğrenci alınacağı belirtildi.

Ayrıca bazı bölümlere II. Öğretim için öğrenci alınacağı da açıklandı. Buna göre Antrenörlük Eğitimi Bölümüne 14 bayan, 26 erkek toplam 40 öğrenci; Spor Yöneticiliği Bölümüne 14 bayan, 26 erkek toplam 40 öğrenci; Rekrasyon Bölümü 14 bayan, 26 erkek toplam 40 öğrenci olmak üzere bu bölümlerin II.Öğretimlerine toplam 120 öğrenci alınacak.

Yapılan açıklamada, ön kayıt başvurusunda bulunacak adaylar için tüm bölümlerde geçerli olmak üzere; 2010 yılında YGS sınavına girmiş olanlardan Spor alan-kol bölümleri mezunları ile milli sporculardan en az 140.000 puan almış ve spor alan-kol bölümleri mezunları dışında kalanlardan en az 180.000 puan almış (Yabancı dil hariç herhangi puan türünden biri) adaylar ön kayıt için müracaat edebilecekleri kaydedildi.

Adayların 26 Temmuz-2 Ağustos 2010 tarihleri arasında Cumartesi ve Pazar günleri de dahil ön kayıt yaptırabilecekleri belirtilen açıklamada, ön kayıt yaptıracak adayların Ön Kayıt Bürosuna şahsen başvurmaları gerektiği, adayların dijital resimleri ve parmak izi kaydı alınacağından posta ile veya vekâleten kayıt yaptırmaların mümkün olmadığı da belirtildi.

Açıklamada özel yetenek sınavlarının 4-7 Ağustos 2010 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.

Özel yetenek sınavına başvurmak isteyen adaylar, Dumlupınar Üniversitesi (www.dpu.edu.tr) internet sitesinden veya BESYO internet sitesinden (http://besyo.dpu.edu.tr/besyoweb/) ayrıntılı bilgi ve başvuru koşullarını öğrenilebilecekler.

BESYO Müdürü Prof.Dr. Arslan Kalkavan, "Öğrenciler üzerinden sınav vesilesiyle para kazanmak isteyen 'açıkgöz ve kurnaz kişiler' öğrencilere umutlar vaat ederek kurslar düzenlenmektedirler. Her yıl bu sınavlara yönelik olarak çeşitli kurslar açıldığı bilinmektedir. Bazı kurs duyurularında Üniversitemiz ve Yüksekokulumuz isimleri doğrudan veya dolaylı olarak kullanılmakta, bir takım açıkgöz kişiler açtıkları kursları Yüksekokulumuz ile ilişkilendirilerek kendilerine çıkar sağlayabilmektedirler. Spor Eğitimi veren Yüksekokullarda genelde uzun süre spor yapmış sporculara yönelik testler ve ölçümler uygulanmaktadır. Bu sınavlarda spor dallarına yönelik yapılan ölçümler kısa süreli kurslarla kazanılması mümkün olmayan uygulamaları kapsamaktadır. Kısa dönemli sınava hazırlığın Yüksekokulumuzda uygulanan sınavlar için hemen hemen hiç bir etkisinin olmadığı spor kamuoyu tarafından gayet iyi bilinmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 13:10:00
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 15:17:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?