7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Bu da kameralı fırın

BU DA KAMERALI FIRIN...

Kütahya'da faaliyet gösteren 'Musalla' isimli fırında müşteriler, kurulan kamera sistemi sayesinde aldıkları ürünlerin nasıl yapıldığı ve hijyen koşullarını saniye saniye takip etme imkanı buluyor.

Meydan Mahallesi Musalla Caddesi üzerinde 15 yıldır pide ve gözlemecilik yapan Eyüp Orhan, "Şeffaf bir üretim yapıyoruz. Tüketici tarafından denetlenmek gerçekten hoşumuza gidiyor. Müşterilerimizde bu uygulamamızdan oldukça memnun. Tesisimiz Avrupa standartlarında hizmet veriyor. Tüketici bilinçli, satın aldığı malın nerede üretildiğini görmek istiyor. Bizimde her müşteriye üretim yerlerimizi gösterme şansımız olmuyor. Bu nedenle böyle bir uygulama başlattık" dedi.

Güvenlik karerası sisteminin kendisine bin 600 TL'ye mal olduğunu belirten Orhan, işyerinde halen 5 kişinin çalıştığını ifade etti. Eyüp Orhan, fırındaki 4 kameranın 24 saat süreyla kayıt yaptığını, kayıtların da 1 ay süreyle muhafaza edebildiğini belirtti.

Öte yandan, aldıkları ürünün nasıl ve hangi koşullarda yapıldığını, hangi malzemelerin kullanıldığını televizyondan izleyen müşteriler, ilk önce şaşırsalar da, daha sonra dikkatli bir şekilde imalatı izlemeye koyuluyor. Müşteriler, "İlk olarak çok şaşırdık sadece güvenlik amaçlı bir kamera zannettik, ama imalathaneleri görünce bu şeffaflık çok hoşumuza gitti. Dostlarımıza burasını tavsiye ediyoruz ve bu uygulamayı gıda üretimi yapan tüm iş yerlerine yayılmasını istiyoruz" diye konuştular.

BU DA KAMERALI FIRIN...
BU DA KAMERALI FIRIN...
İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2010 Perşembe 11:56:04
Güncelleme :22 Temmuz 2010 Perşembe 19:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?