7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Burhan köyünde su sevinci

TAVŞANLI'NIN BURHAN KÖYÜNDE SU SEVİNCİ

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Burhan köyünde İl Özel İdaresi kanalıyla yapılan sondaj çalışmaları sonucunda 104 ile 108 metrede saniyede 8-10 litre suya ulaşıldı.

AK Parti Tavşanlı İl Genel Meclisi Üyesi Ramazan Aydemir, İlçe Özel İdare Müdürü Necati Derin ve Özel İdare'de görevli memur Ekrem Bulut Burhan köyüne giderek çalışmaları yerinde gördü.

İl Genel Meclisi üyesi Aydemir, yaptığı açıklamada, Burhan Köyü uzun süredir içme suyu sıkıntısı yaşamaktaydı. Kütahya İl Özel İdaresi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğümüz tarafından yapılan araştırmalar sonucunda Eskişehir İl Özel İdaresi sondaj ekibi tarafından Burhan Köyü'nde su arama çalışması yapıldı. Aldığımız teknik bilgiye göre 104 metrede saniyede 8-10 litre suya ulaşıldı. Bu siyasetçisi, bürokratı, çalışanı ile birlikte en çok da Burhan Köyü halkını ve Burhan Köyü Muhtarı Recep Elma'yı mutlu etti. Sondaj sonucunda ulaşılan suyun analizi en kısa sürede yaptırılacak. Analiz sonuçlarının da müspet çıkmasını umut ediyorum. Eğer bir aksilik olmazsa bulunan bu su 2010 yılı içinde köy halkımızın evlerindeki musluklardan akıtılmış olacak. Bu sene sadece Burhan Köyü'nde değil Kızılçukur ve Bozbelen köylerinde de su şebekesi yenileme çalışmaları programa alındı. Ödenekleri ayrıldı. Hatta yeterli malzemelerin büyük bir bölümü de temin edildi. Yine uzun yıllardır su sıkıntısı çeken Yörgüç Köyü'ne de Domaniç ilçesi Saruhanlar Köyü halkı ve Köy Muhtarı Mehmet Ayverdi'nin onayıyla Saruhanlar Köyü sınırları içerisinden su temini çalışması yapılmakta. Bu önemli hizmetleri yapmamızda öncelikle Cumhuriyet tarihinin köy projesi olan KÖYDES'i hayata geçiren Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, tüm siyasi aktörlere, Kütahya Valiliği'ne, Genel Sekreterlik ve Sulama Müdürlüğümüze Tavşanlı Kaymakamımız ve İl Özel İdaresi ile tüm İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim. Hayatımız ve hayatımızdaki tüm sorunlar su gibi berrak olsun" dedi.

Burhan köyü Muhtarı Recep Elma da yaptığı konuşmada "Köyümüze sondaj makinaları geldiğinde gözyaşlarımı tutamamıştım. Sondaj çalışması sonucunda suyun ilk çıktığı anda yine gözyaşlarına boğuldum. Bu hizmeti bizlere ulaştıran ve bu hizmete emeği geçen her-kese canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin" ifadelerini kullandı.

Muhtar Elma, İl Genel Meclisi üyesi Aydemir ile İlçe Özel İdare Müdürü Derin'e köy kahvesinde yaptığı restorasyonu ayrıca birçok köye örnek olabilecek gasilhaneyi ve düğünlerde erkek ve kadınlara hizmet verecek nitelikte hazırlanan düğün mutfağını gezdirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2010 Cumartesi 12:32:00
Güncelleme :25 Temmuz 2010 Pazar 00:00:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?