7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

İça'dan KİŞGEM'e ziyaret

KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İÇA:

Kütahya'nın AK Partili Belediye Başkanı Mustafa İça, kadın girişimcilerin sürekli olarak desteklenmesi gerektiğini söyledi.

İça, Kütahya Kadın Girişimciler İş Geliştirme Merkezi'ni (KİŞGEM) ziyaret ederek, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

KİŞGEM'in kent istihdamına büyük katkılar sağlayacağını belirten İça, "Kadın Girişimcilerimizle ilgili çalışmalarımıza 2008 yılında başladık. İki senelik bir tecrübemiz var. Ama bunun dört senelik bir geçmiş içerisinde bürokratik çözümleri üretip, bugün geldiğimiz nokta ile ilgili Valiliğimiz, KOSGEB Müdürümüz, Sanayi ve Ticaret Odamız ile birlikte çok önemli bir merhaleyi kat ettik. Burada KOSGEB, Türkiye çapında yapılan değerlendirmelerde Kütahya Kadın İş Geliştirme Merkezimizi daima ön planda tuttu ve örnek aldı. Ben bunun gurunu yaşıyorum. Bana bu gururu yaşatan mesai arkadaşlarıma ve girişimcilerimize, paydaşlarımıza ve bizi her zaman destekleyen KOSGEB Müdürümüze teşekkür ediyorum. Kütahya KİŞGEM' in amacı, kendi işini kurmak isteyen, öncelikle kadın, girişimcilerin desteklenerek iş piyasasında tutunmalarının sağlanması ve bu sayede büyümelerine yardımcı olarak istihdamın arttırılması ve bölge ekonomisine katkıdır. Bu amaca ulaşacak bir KİŞGEM, bölge nüfusunun ve refahının artmasına öncülük edecektir" dedi.

 

"TÜRKİYE'DE KADIN GİRİŞİMCİ ORANI ÇOK DÜŞÜK"

Kütahya Belediyesi'nin kadın girişimcileri sürekli olarak desteklediğini kaydeden İça, "KOSGEB’in yapmış olduğu değişiklikler hepimizi heyecanlandırıyor. Yasal anlamda vermeyi hedefledikleri destekler bizlere yeni imkânlar getirecektir. Bu projenin başlangıcından beri Belediyemiz ve KESTAŞ şirketimiz ile birlikte çok önemli destekler verdik. Bu destekleri girişimcilerimize inandığımız için verdik. Kütahya Belediyesi olarak Kadın İş Geliştirme Merkezine lojistik destekler (elektrik tesisatı, doğalgaz tesisatı) sağlamıştır. Girişimcilerin çeşitli illerde düzenlenen fuarlara katılmaları için gerekli bütün destekler verilmiştir. Toplam işlik sayımız 26’dır. Bunlardan sadece iki boşluğumuz vardır. Bu iki işliğimize de talepler var. Bunları da dolduracağız. KİŞGEM’deki işliklerin toplam cirosu 2008-2009 yılları hesaplamalarına göre yaklaşık 684 bin 417 TL’dir. İstidam olarak 5 personelimiz var, işveren sayısı 20, toplam çalışan sayımız 95 kişidir. 2010 yılındaki toplam gelirimiz 55 bin 682 TL, giderimiz ise 44 bin 432 TL’dir. Yani kendi kendine bir kaynak sağlamış ve çark dönmeye başlamıştır. Bundan sonrası için düşüncelerimiz ise; KOSGEB Müdürlüğümüz yine bizleri destekleyecektir. Burada yeni talepler için tekrar hazırladığımız yeni alanımız var. Buralarda yeni yatırımcılara fırsatlar vermek için projeler hazırlayacağız. Bununla birlikte 26 olan işlik sayımız 32’ye çıkabilecektir. Ülkemiz açısından baktığımız zaman kadınlarımızın gerçekten desteklenmesi gerektiğine gönülden inanıyorum. Almanya-İsveç gibi ülkelere baktığımızda yüzde 40 ile yüzde 50’yi bulan kadın girişimci oranı vardır. Türkiye’de bu oran, yüzde 8-10 civarlarındadır. Artık kadın girişimcilerimizi arttırmalıyız. Ekonomik hayatta erkeklerimizin yanında kadınlarımızda kendi girişimciliği ile ayakta durabilmeli ve ekonomiye katkıda bulunmalıdır” diye konuştu.

Kadın Girişimcilik İş Geliştirme Merkezi'ndeki girişimciler de, Belediye Başkanı İça'ya desteklerinden dolayı dolayı plaket ve çini tabak takdim ettiler.

KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İÇA:
KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İÇA:
KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İÇA:
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 17:39:03
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 19:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?