7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Kan bağışına yoğun ilgi

HİSARCIK’TA KAN BAĞIŞINA YOĞUN İLGİ

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Kütahya Kızılay Kan Merkezi’nce başlatılan kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kütahya Kızılay Kan Merkezi’nce Belediye Düğün Salonu'nda Dr. Mahmut Ulusoy’un başlarında bulunduğu 4 kişilik ekip tarafından başlatılan ve gün boyu süren kan alma işlemleri sonunda 56 ünite kan alınarak ilçede son ayların en yüksek kan alma oranına ulaşıldı.

Toplumda kan verme bilincinin istenen düzeye gelmediğine işaret eden Kütahya Kan Merkezi Müdürü Dr. Mahmut Ulusoy, “Son zamanlarda Hisarcık halkının kan bağışına gösterdiği ilgi giderek artıyor. Bugün kan bağışı için 62 kişi müracaat etti. Durumu uygun görülen 56 kişiden kan alımı gerçekleştirerek ilçede son ayların en yüksek kan alma oranına ulaştık. Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığı ile Kızılay arasında yapılan protokol gereği Türkiye’de kan alma işi tamamen Kızılay’ın üzerinde kaldı ve bu protokolle Kızılay 2014 yılına kadar Türkiye’nin bütün kan karşılamayı taahhüt etti. Türkiye’nin yıllık kan ihtiyacı 1 milyon 800 bin ünite. Geçen sene bunun ancak yarısını toplayabildik. Bu sene kendimize belirlediğimiz hedef 1 milyon 60 bin ünite. 2014 yılına kadar 1 milyon 800 bin rakamına elbirliği ile ulaşacağız inşallah. Bu işin bizim sağlığımızı kurtaran yönü var. Manevi yönü var. Bir insanın hayatını kurtarmak gibi güzel bir şey var mı? Gönüllü bağışçılık çok önemlidir. Tüm dünyada gönüllü bağışçılık ile kan toplanıyor. Mesela Almanya’nın nüfusu 80 milyon yılda 3 milyon ünite civarında kan toplanıyor. İngiltere’nin 65 milyon nüfusu var. Yılda 3,5 milyon ünite kan toplanıyor. Bu yüzden kan bağış sayısını arttırmamız lazım“ diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2010 Cumartesi 12:03:04
Güncelleme :20 Temmuz 2010 Salı 15:29:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?