7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Kaplıca girişine modern kapı

KAPLICA GİRİŞİNE MODERN KAPI

Kütahya Simav’a bağlı Çitgöl Belediyesi şifalı sularıyla ünlü Çitgöl kaplıcalarının girişine Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan modern bir giriş kapısı yaptırıyor.

Çitgöl’ün AK Partili Belediye Başkanı Recep Yalçın, Selçuklu sanatını anlatan kapının tamamlanmasıyla 200 yatak kapasiteli kaplıcanın daha görkemli bir hale dönüşeceğini kaydetti.

Müşterilerin çoğunluğunun Bursalılardan oluştuğunu anlatan Belediye Başkanı Recep Yalçın, belediye olarak işlettikleri 250 yatak kapasiteli kaplıcanın şifalı sularının yerin 150 metre altından 160 derece olarak çıktığını ve romatizma başta olmak üzere siyatik, lumbago, cilt ve deri hastalıkları, mide ülseri, kireçleme, bel fıtığı, ortopedik rahatsızlıklar, böbrek taşlarının dökülmesi, Nevrit, Nevralji, ameliyat sonrası rehabilitasyon, ruhen ve bedenen görülen yorgunluklar, cinsel hastalıklar, kırık, çıkık gibi sayıları 15 çeşit hastalığa çok iyi geldiğini söyledi.

TSE belgeli Kaplıcalarının 365 gün tam doluluk oranıyla çalıştığını anlatan Belediye Başkanı Recep Yalçın, giriş kapısını Selçuklu Mimari tarzında yeniden yaptırarak kaplıcaya güzel bir görünüm kazandırmak istediklerini kaydetti.

Yaklaşık bir ay kadar önce başlayan giriş kapısı çalışmalarını birkaç gün içerisinde tamamlamayı arzuladıklarının altını çizen Yalçın,” Selçuklu mimari sanatını yansıtan giriş kapısıyla kaplıcamızın görüntüsü de değişecek” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2010 Cumartesi 12:49:01
Güncelleme :3 Temmuz 2010 Cumartesi 13:14:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?